ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου

Επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Τη διαπίστωση ύπαρξης προβλημάτων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κοινών με εκείνα που αντιμετωπίζει το σύνολο των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, έκανε, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση που είχε, τόσο με τον διοικητή του ΠΓΝΑ, Βαγγέλη Ρούφο, όσο και με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δυστυχώς η περίοδος του κορωνοϊού και ό,τι ακολούθησε, δεν χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση έτσι ώστε να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα και ανάγκες», καθώς, όπως είπε, βάσει αυτών που είπαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, «υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, υπάρχουν τεράστια κενά».

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μαζικών προσλήψεων, γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού «έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία μας και να αντιμετωπίσουν και ένα πιθανό νέο κύμα πανδημίας, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες ανάγκες, γιατί εδώ υπάρχουν ελλείψεις και στην ογκολογική κλινική και στη χειρουργική και σε μια σειρά άλλους τομείς, με συνέπεια συνάνθρωποί μας να κινδυνεύουν και από άλλες παθήσεις εκτός από τον κορωνοϊό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο ΓΓ του ΚΚΕ, κατήγγειλε πως «όλους αυτούς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές που τους χειροκροτούσε η κυβέρνηση και έλεγε μπράβο και τους αποκαλούσε ήρωες, στην περίοδο της έξαρσης της πανδημίας, σήμερα, με τον αγώνα τους και με αφορμή τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με την απεργιακή κινητοποίηση, τους καθυβρίζει μέσω των φιλικών της ανθρώπων και στον χώρο δυστυχώς των Μέσων Ενημέρωσης»

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου

Η τουρκική προκλητικότητα, το μεταναστευτικό, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η οικονομία, ήταν τα βασικά ζητήματα που έθιξε ο ΓΓ  του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνάντηση που είχε στην Αλεξανδρούπολη με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τον ακριτικό νομό.

Ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Κουτσούμπας παραχώρησε δήλωση στα ΜΜΕ, στην οποία  τόνισε:

«Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. αντιπεριφερειάρχη Έβρου. Ενημερωθήκαμε για τα ζητήματα που αφορούν εδώ το νομό Έβρου. Εκφράσαμε τις απόψεις του ΚΚΕ και την απόφασή μας να προωθήσουμε προβλήματα, που υπάρχουν εδώ σε αυτόν τον ακριτικό τόπο, που δέχεται τεράστιες πιέσεις, που έχει σοβαρά προβλήματα και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν ενισχύοντας τους αγώνες του λαού μας.

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο ένα από τα βασικά ζητήματα που θίξαμε ήταν η τούρκικη προκλητικότητα, που φτάνει μέχρι το σημείο να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ουσιαστικά να αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες, όπως είναι το Πρωτόκολλο του ‘26 και εμμέσως τη Συνθήκη της Λωζάνης που καθόρισαν τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες και να δημιουργεί συνεχώς προκλητικά επεισόδια. Ταυτόχρονα αυξάνοντας και δημιουργώντας προβλήματα με τις πιέσεις, αξιοποιώντας το Προσφυγικό και το Μεταναστευτικό εδώ στην περιοχή. Φυσικά, η λύση δεν είναι αυτή που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση και η σημερινή και όλες οι προηγούμενες. Δεν λύνονται τα προβλήματα με έναν φράχτη. Στην ουσία, κρύβονται τα ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν τη φύλαξη των συνόρων μας, τη συμμετοχή σε συμμαχίες, πραγματικές λυκοσυμμαχίες όπως είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε μία απαράδεκτη συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία και δημιουργούν όλα αυτά τα προβλήματα. Ή το γεγονός ότι είμαστε στη Συνθήκη του Δουβλίνου ενώ πρέπει να φύγουμε από αυτή, με αποτέλεσμα η αιτία που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα να μην παύει να υπάρχει. Ή όταν δημιουργούνται πόλεμοι, συνεχείς επεμβάσεις, στις οποίες δυστυχώς συμμετέχει και η Ελλάδα μέσω του ΝΑΤΟ και με αποστολές εκτός συνόρων, τότε δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και κρίσεις. Θύματα αυτών των πολέμων όμως είναι οι πρόσφυγες και δημιουργούνται τα προβλήματα που υπάρχουν.

Έχουμε θέσει ανοιχτά ότι εμείς δεν είμαστε με τη λογική των ανοιχτών, για παράδειγμα, συνόρων, όπως λένε διάφοροι τυχοδιώκτες. Όμως, ταυτόχρονα επιμένουμε ότι οι λύσεις δεν βρίσκονται σε έναν φράχτη, αλλά βρίσκονται σε όλες αυτές τις συμφωνίες οι οποίες πρέπει να καταγγελθούν και να ανοίξει άλλος δρόμος. Για παράδειγμα, η καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών πρέπει να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας, εκεί που βρίσκονται και όχι στην Ελλάδα, είτε για χορήγηση ασύλου είτε για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Θέσαμε φυσικά αυτά τα ζητήματα. Δεν αφορούν μόνο το νομό Έβρου φυσικά και τους χειρισμούς που γίνονται, αλλά αφορούν συνολικότερα την ελληνική πολιτική, αφορούν την ίδια την ΕΕ.

Από εκεί και πέρα επισημάναμε τη διαφωνία μας με τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ΝΑΤΟική, κυρίως αμερικάνικη βάση ελικοπτέρων, με βάση την ελληνοαμερικανική συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα και η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Αυτό μας εμπλέκει περισσότερο σε όλη αυτήν την κατάσταση και εδώ στην περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και στα υπόλοιπα ζητήματα που σας έθιξα πιο πριν.

Είμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών, αεροδρομίων, στρατηγικών υποδομών της χώρας μας, όπως επίσης θέσαμε το ζήτημα της αναγκαιότητας ύπαρξης ενός κεντρικού σχεδίου στην οικονομία, μέσα σε μία άλλη κοινωνία, όπου θα προστατεύονται και θα αναπτύσσονται οι παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα μας και που έχει και ο νομός Έβρου. Βεβαίως, αυτά αφορούν και τα ζητήματα ανάπτυξης της βιομηχανίας. Είναι γνωστό ότι η βιομηχανία ζάχαρης έπαψε ουσιαστικά να υπάρχει, με αποτέλεσμα να εισάγουμε ζάχαρη από άλλες χώρες. Οι αγροτικές καλλιέργειες ουσιαστικά ξεκληρίζονται, γιατί οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους, την ίδια στιγμή που έχουμε πλούτο, και αρδεύσιμο και καλλιέργειες πλούσιες σε αυτό τον τόπο και βεβαίως δεν υπάρχουν οι προβλέψεις ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει τους αγρότες, και μια σειρά τέτοια ζητήματα.

Θέσαμε αυτά τα ζητήματα. Αφορούν και τα ζητήματα Υγείας, θα πάμε και στο νοσοκομείο, αφορούν και τα ζητήματα της Παιδείας, το να μπορεί να στέκεται αυτός ο κόσμος και να μην γερνάει ο πληθυσμός του Έβρου, αντίθετα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς. Αυτό σημαίνει ότι με σχέδιο παίρνονται μέτρα για να κρατιέται ο κόσμος, οι οικογένειες εδώ στην περιοχή, να έχει δουλειά, να μην έχει ανεργία, ικανοποιητικούς μισθούς, να έχει πολιτισμό, αθλητισμό, παιδεία, υγεία, περίθαλψη. Αυτά είναι ορισμένα από τα ζητήματα που συζητήσαμε και βεβαίως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ως ΚΚΕ να τα προωθήσουμε και μέσα στη Βουλή και παντού να γίνουν γνωστά αυτά τα προβλήματα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη περιοδεία μας στην επαρχία μετά τα περιοριστικά μέτρα που άρθηκαν ήταν εδώ στον Έβρο. Άρα αυτήν τη στιγμή, έχει το συμβολισμό του».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.