ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας για την 34χρονη, διά των συνηγόρων της

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα ζητά την παραδειγματική τιμωρία της 35χρονης

Παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσε, διά των συνηγόρων της, Απόστολου Λύτρα και Νίκου Αλεξανδρή, στον ανακριτή που χειρίζεται την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι, η 34χρόνη Ιωάννα, η οποία ζητά την παραδειγματική τιμωρία της 35χρονης κατηγορούμενης.

Οι δύο δικηγόροι δήλωσαν σήμερα στον ανακριτή της υπόθεσης το «παρών» του θύματος για την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της 35χρονης, που σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης είναι η δράστις της επίθεσης. Οι δύο συνήγοροι της 34χρονης, σε δηλώσεις τους, μετά την επίσκεψή τους στο ανακριτικό γραφείο, αναφέρθηκαν «σε ηθική ικανοποίηση» της παθούσας από την απόφαση προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης αλλά και στην ανάγκη της Ιωάννης για μία «έμπρακτη μετάνοια» της φερόμενης ως δράστιδος. Η πλευρά του θύματος τόνισε πως η κατηγορία σε βάρος της 35χρονης «είναι αρκούντος δεμένη» με «συντριπτικά στοιχεία εις βάρος της».

«Καταθέσαμε σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα, επισήμως, πληροφορηθήκαμε τα στοιχεία της δικογραφίας. Η κατηγορουμένη έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές, υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος της«, υπογράμμισε ο κ. Απόστολος Λύτρας στους δημοσιογράφους . Ο συνήγορος, αναφερόμενος στο θέμα ενδεχόμενου αιτήματος ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης από την υπεράσπιση, υπογράμμισε πως «η ζήλια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα».

Ο έτερος συνήγορος του θύματος, Νίκος Αλεξανδρής, σημείωσε «θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια», προσθέτοντας πως η Ιωάννα όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ένιωσε «μία μικρή ηθική ικανοποίηση μέχρι την τελική δικαίωση». Εξέφρασε, μάλιστα, την απορία του για το πώς η 35χρονη φέρεται να μην είναι καλά ψυχολογικά και να μην απολογείται και από την άλλη να ζητά να είναι μόνη της σε κελί για λόγους προστασίας.

Λύτρας: «Έμμεση παραδοχή η άρνηση απολογίας της δράστιδος»

«Τα στοιχεία (για την 35χρονη) είναι πάρα πολλά, προκύπτει ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη είναι η δράστις του αποτρόπαιου εγκλήματος», εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της 34χρονης Ιωάννας. «Είναι νόμιμο δικαίωμα της κατηγορούμενης να μη μιλήσει, ενδεχομένως έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον ανακριτή να απολογηθεί αργότερα, αλλά μπορεί και να μην απολογηθεί και να πάει στο δικαστήριο. Αν με ρωτάτε την προσωπική μου άποψη το ότι δεν απολογείται είναι έμμεση παραδοχή» τόνισε o κ. Λύτρας.

«Για να ζητήσει συγνώμη η κατηγορούμενη, θα έπρεπε να αποδεχθεί την κατηγορία. Από τη στιγμή που δεν αποδέχτηκε δεν θα μπορούσε να ζητήσει και συγνώμη, αν και την περιμέναμε», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, «όταν ένας κατηγορούμενος προσπαθεί να πει ότι έχει κάποια ψυχιατρικά προβλήματα ο λόγος που το κάνει είναι ή ο μειωμένος καταλογισμός ή ότι δεν υπάρχει καταλογισμός, μόνο γι’ αυτό το κάνει, δεν το κάνει για να θεραπευτεί από κάποια προβλήματα».

Όπως ανέφερε, η Ιωάννα πληροφορήθηκε το γεγονός ότι τέθηκε προσωρινά κρατούμενη η κατηγορουμένη, και νιώθει «μια μικρή, αν μπορούμε να το πούμε σε σχέση με την τόσο μεγάλη ζημιά έχει πάθει, ηθική ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο άνθρωπος που της έκανε αυτό το μεγάλο κακό έχει οδηγηθεί στη φυλακή».

«Η Ιωάννα δεν είχε καταλάβει απολύτως τίποτε, γι’ αυτό και δεν πήγε ποτέ το μυαλό της στη συγκεκριμένη, από την πρώτη στιγμή έλεγε ότι δεν έχει με κανέναν καμία διαφορά και δεν είχε αντιμετωπίσει καμία απειλή. Την είχε συναντήσει 5 με 6 φορές σε κάποιες κοινωνικές εκδηλώσεις» εξήγησε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.