ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στον κόσμο που επέλεξε ευκαιριακά Τσίπρα ή Μητσοτάκη...

Επίθεση σε Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου

Στην αντεπίθεση περνά το Κίνημα Αλλαγής, που επιχειρεί να ανακόψει τυχόν νέα διαρροή δυνάμεων προς τα δύο μεγάλα κόμματα, κλείνοντας τη συζήτηση περί συνεργασιών και εμφανιζόμενη ως η μόνη επιλογή προόδου.

Νέο πεδίο διαμάχης με την κυβέρνηση αποτελεί η χρηματοδότηση των ΜΜΕ για την καμπάνια κατά της πανδημίας και πάντως η ανάγκη να γνωρίζουν οι πολίτες πού ακριβώς κατευθύνονται τα χρήματά τους. Για του λόγου το αληθές, στην Χαριλάου Τρικούπη καλούν την κυβέρνηση να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ΜΜΕ που πήραν χρήματα και το ύψος των χρημάτων αυτών κατά περίπτωση, τονίζοντας με νόημα ότι «Δημοκρατία σημαίνει λογοδοσία, διαφάνεια, διαύγεια».

Την ίδια ώρα, κριτική από τα... Αριστερά ασκούν στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τόσο την υπόθεση με το σποτ που προσβάλει τους δημοσιογράφους, όσο και την υπόθεση Παπαδημούλη. Καταλογίζοντας απαράδεκτη συμπεριφορά και παραβίαση κάθε αξίας της Αριστεράς στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στρέφουν τα βέλη τους και κατά της ηγεσίας της Κουμουνδούρου, που αποδέχεται με τον τρόπο της ακόμα και στελέχη που «παραβιάζουν κάθε πολιτική ηθική», όπως λένε. Μιλούν εξάλλου για ‘μπίζνες’ του ευρωβουλευτή με τους πρόσφυγες που ως πρόβλημα κατά τους ίδιους έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ υποστηρίζουν πως στο τέλος της ημέρας το πρόβλημα είναι του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή που τέτοιες συμπεριφορές γίνονται αποδεκτές.

Αντ’ αυτού, το Κίνημα Αλλαγής επιχειρεί να γίνει αυτό εκ νέου ο βασικός εκφραστής της προόδου στην χώρα και κλείνει την πόρτα τόσο προς τη μία, όσο και προς την άλλη κατεύθυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πρόσφατα την στρατηγική επιλογή του κόμματος υπέρ της αυτονομίας του, ενώ απηύθυνε γενικό προσκλητήριο προς όσους αισθάνονται προοδευτικοί και δημοκράτες. Στην πραγματικότητα η Χαριλάου Τρικούπη απευθύνεται στον κόσμο που εμπιστεύθηκε πρόσκαιρα στο πρόσφατο παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα απογοητεύεται από τη συμπεριφορά του, όχι όμως και σε όσους «προσέβαλαν την παράταξη για να βρουν μία καρέκλα», κλείνοντας έτσι τον δρόμο σε τυχόν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στράφηκαν προς τα δύο μεγάλα κόμματα για την πολιτική επιβίωσή τους. Αντιστοίχως, μπροστά στο ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης και τυχόν νέας προσπάθειας Μητσοτάκη να ‘κοιτάξει’ προς το Κέντρο, θυμίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα για να αποδείξουν τον συντηρητικό της χαρακτήρα. Ενδεικτικά αναφέρουν μέτρα απορρύθμισης της εργασίας, μη στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά χρηματοδότηση των τραπεζών κ.ο.κ. για να αποδείξουν ότι η κυβερνητική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον Alpha 989. «Με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει τίποτε κοινό. Με αυτούς που θεωρούν ότι είναι δάκτυλος των Αμερικανών τα αγγλικά στο σχολείο, με αυτούς οι οποίοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν νομπελίστες στην πολιτική και οικονομική μας ζωή, με αυτούς οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τον κ. Τσιόδρα, με αυτούς οι οποίοι τσουβαλιάζουν όλους τους δημοσιογράφους, με αυτούς οι οποίοι ‘διυλίζουν τον κώνωπα αλλά καταπίνουν την κάμηλον’ στην υπόθεση του κ. Παπαδημούλη, που έκανε business με την υπόθεση του προσφυγικού», είπε, παραδεχόμενος αντίθετα ότι στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι οι πολίτες που ψήφισαν ευκαιριακά ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. «Συζήτηση μπορεί να υπάρχει και αυτή την κάνουμε καθημερινά με τους πολίτες αυτούς οι οποίοι την τελευταία δεκαετία ψήφισαν και ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και Νέα Δημοκρατία ένα χρόνο πριν και είναι προοδευτικοί και αντιλαμβάνονται ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει επιτέλους σελίδα. Με αυτούς τους πολίτες συζητούσαμε, συζητάμε και θα συνεχίσουμε να συζητάμε, διαμορφώνοντας ένα πλατύ, προοδευτικό μέτωπο, το οποίο έχει ως στόχο να βελτιώσει τη ζωή κάθε Έλληνα πολίτη», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.