ΕΛΛΑΔΑ

«Χωρίς εμάς κουφάρια τα ξενοδοχεία»

Εργαζόμενοι στον Τουρισμό: «Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα - Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία»

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στον Τουρισμό από διάφορες περιοχές της χώρας ζητώντας «τη διασφάλιση του εισοδήματος, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους», έπειτα από της Ομοσπονδία τους. Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας και ακολούθησε πορεία στη Βουλή, φώναξαν συνθήματα όπως: «Χωρίς εμάς κουφάρια τα ξενοδοχεία, να πληρώσει τώρα η εργοδοσία» και «Εδώ εδώ, μ’ αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ». Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν  ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία ΠΑΜΕ.

Από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, τόνισε ότι «σήμερα είναι ένα μεγάλο συλλαλητήριο. Από αυτό εδώ το βήμα λέμε προς πάσα κατεύθυνση ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας. Μπορούμε να σταματήσουμε τους λίγους, να πάρουμε ανάσα οι πολλοί» και πως «οι κινητοποιήσεις δεν τελειώνουν σήμερα. Σήμερα αρχίζουν. Κάθε περιοχή, κάθε σωματείο, κάθε χώρος δουλειάς να εξοπλιστεί το ταχύτερο με υπομονή και επιμονή, με σχέδιο για οργάνωση ενός αγώνα που θα είναι μακρύς και δύσκολος. Να απευθυνθούμε μέχρι και στον τελευταίο συνάδελφο. Να μιλήσουμε για την ευθύνη που έχει ο καθένας απέναντι στην τάξη του, στον κλάδο του, στους συναδέλφους του, στην οικογένειά του. Να μην πιστέψουμε λέξη από αυτούς που θεωρούν δικαίωση να πάρουμε ένα ξεροκόμματο κι αυτό για δυο-τρεις μήνες. Να επιστρέψουμε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, των κομμάτων που στηρίζουν τη μεγαλοεργοδοσία και όσων μέσα στο δικό μας κίνημα τις παπαγαλίζουν, ως άθλια ψέματα».

Ο Σταμάτης Πελάης, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Κέρκυρας, αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις που διοργάνωσε το Σωματείο στο νησί και προανήγγειλε ότι «έπεται συνέχεια». «Η Κέρκυρα αύριο θα βρίσκεται στους δρόμους και θα στέλνει μήνυμα αγώνα και ανυπακοής», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα μίλησαν ο Νίκος Κοκολάκης, πρόεδρος του κλαδικού Σωματείου Ηρακλείου, και ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.