Neo

Γεραπετρίτης διαψεύδει... Γεραπετρίτη

Δεν είναι σπάνιο πράγμα στην πολιτική να εμφανίζεται κάποιος να... ακυρώνει όσα έλεγε ή υποστήριζε πριν λάβει κάποιο πολιτικό αξίωμα. Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού αποκαλύφθηκε πως όσα κάνει τώρα η Νίκη Κεραμέως για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων είναι ακριβώς όσα... είχε καταγγείλει το 2012, επί κυβέρνησης Σαμαρά, ο Γεραπετρίτης, ως πανεπιστημιακός.

Συγκεκριμένα, ο τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μετέπειτα υφυπουργός της «τρικομματικής», Θόδωρος Παπαθεοδώρου, είχε ζητήσει γνωμάτευση εκ μέρους της συνόδου των πρυτάνεων, γνωμοδότηση για το νομοσχέδιο που προωθούσε η τότε κυβέρνηση για την ανώτατη εκπαίδευση. Τη γνωμοδότηση υπέγραφε, ως επίκουρος καθηγητής της Νομικής Αθηνών, ο νυν υπουργός Επικρατείας και, μεταξύ άλλων, υποστήριζε πως υπάρχουν «ζητήματα συνταγματικότητας» σε πολλές διατάξεις. Μεταξύ αυτών, ο Γεραπετρίτης είχε εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για την «επιλογή του πρύτανη από ολιγάριθμο εκλεκτορικό σώμα, δηλαδή το Συμβούλιο (στο οποίο συμμετέχουν και μη μέλη του ιδρύματος) χωρίς τη συμμετοχή του συνόλου της διδακτικής ακαδημαϊκής κοινότητας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, αυτό που τότε περιέγραφε ως... αντισυνταγματικό ο νομικός Γεραπετρίτης, φαίνεται πως τώρα το εγκρίνει δια της σιωπής του ο υπουργός Γεραπετρίτης, που δεν έχει εκφράσει καμία ένσταση για τις σχετικές διατάξεις του νομοσχεδίου Κεραμέως...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.