Neo

Γιατί καταψηφίζει το ΚΙΝΑΛ

Για προσπάθεια ‘καθιέρωσης’ της μερικής απασχόλησης, μέσω της επιδότησής της, κατηγορούν την κυβέρνηση στο Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή την τελευταία τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη Συν-Εργασία.

«Η κυβέρνηση του ‘βλέποντας και κάνοντας’ τώρα που απαιτούνται γενναία μέτρα τόνωσης της οικονομίας και ενίσχυσης της εργασίας, πρώτα επιβάλλει μείωση του εργατικού εισοδήματος κατά 20% (σ.σ. επιδότηση μόνο του 60% του χαμένου εισοδήματος από την μισή εργασία-πρόγραμμα Συν-Εργασία) και αμέσως μετά επιδοτεί την μερική απασχόληση», λένε, υπονοώντας ότι με αυτές τις διατάξεις, ακόμα και οι επιχειρήσεις που δεν χρειαζόταν να βγάλουν το προσωπικό σε μερική απασχόληση (ή διαλείπουσα εργασία), θα έχουν κίνητρα να το κάνουν, καθώς θα καταβάλουν 50% μισθό και... 40% ασφάλιστρα.

«Πρόκειται για ‘εντυπωσιακό’ σχέδιο καθολικής και οριζόντιας εφαρμογής της μερικής απασχόλησης», λένε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να μοιράσει περισσότερες θέσεις εργασίας με μισό μισθό σε περισσότερους ανέργους, προκειμένου να καλύψει τα εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας. «Η ΝΔ προκρίνει την καθολική φτωχοποίηση για ταξικούς και... στατιστικούς λόγους (να κρύψει την ανεργία από την... ΕΛΣΤΑΤ)», καταλήγουν...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.