ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πού στοχεύουν Μαξίμου-Κουμουνδούρου

Η «μάχη των μίντια» μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Τη «μάχη της ατζέντας» αναφορικά με τα μίντια δίνουν τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, με το μεν Μαξίμου να καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τσουβαλιάζει» και συκοφαντεί τους δημοσιογράφους, τη δε Κουμουνδούρου να επιχειρεί να κρατήσει αποστάσεις από το επίμαχο σποτ ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι το κύριο θέμα είναι η... «λίστα Πέτσα».

Επί της ουσίας, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να κρατήσει «ψηλά» το συγκεκριμένο θέμα, έως ότου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα Μέσα Ενημέρωσης που μετείχαν στην καμπάνια κατά του κορωνοϊού, αλλά και τα ποσά που πήρε καθένα απ’ αυτά.

Αποστάσεις, αλλά και ικανοποίηση...

Υπό την έννοια αυτή, το αμφιλεγόμενο σποτ που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιογράφους έφερε μεν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμέτωπο με σύσσωμο τον κλάδο, ωστόσο από επικοινωνιακή άποψη, έκανε τη δουλειά του: κι αυτό διότι όλοι συζητούν γι’ αυτό και με τον τρόπο αυτό, έμεινε στην επιφάνεια το ζήτημα της διανομής 20 εκατομμυρίων ευρώ στα ΜΜΕ με αδιαφανή τρόπο –τουλάχιστον αν κρίνει κανείς από την επί δεκαήμερο συνεχιζόμενη σιωπή της κυβέρνησης και του αρμόδιου υφυπουργού, Στέλιου Πέτσα. Με αυτά τα δεδομένα, αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν το σποτ πετυχημένο, παρά τις... παράπλευρες αντιδράσεις του δημοσιογραφικού κλάδου.

Για τον λόγο αυτό, πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από το συγκεκριμένο σποτ, δίνοντας τη δική του εκδοχή για την αισθητική, αλλά και το μήνυμα που ήθελε να «περάσει». «Έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι υπάρχουν ζητήματα με εταιρείες που δεν είναι των μίντια, είναι παρένθετες και ζητήματα με το που κατευθύνονται τα χρήματα. Πρόκειται για μια σκοτεινή υπόθεση που αμαυρώνει συνολικά τον χώρο των ΜΜΕ με ευθύνη και υπαιτιότητα της κυβέρνησης. Το καλό είναι ότι όλοι ζητούν από την κυβέρνηση να τηρήσει τη νομιμότητα. Δεν είναι ζήτημα καλής προαίρεσης, πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά και αυτό είναι το μείζον», είπε χαρακτηριστικά ο πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει: «. Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας, προσπάθεια χειραγώγησης και εκβιασμού των Μέσων. Αυτό συμβαίνει σήμερα και αυτή ακριβώς την κατάσταση επιχειρεί να σατιρίσει το σποτ και όχι να καταδικάσει τους δημοσιογράφους και έναν ολόκληρο κλάδο». «Έντεκα μήνες σε αυτήν τη χώρα, η μόνη σάτιρα που έχει γίνει είναι αυτή και αυτό δείχνει κάτι και για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Έχουμε ξεχάσει τι θα πει σάτιρα και άσκηση πίεσης με αυτόν τον τρόπο», συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Βολές για τις λίστες

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε να εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης για την συγκεκριμένη υπόθεση: «Κατά τη γνώμη μας το θέμα της ημέρας είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί το δημόσιο χρήμα για να χειραγωγήσει τα Μέσα». «Εμείς ξεκινήσαμε την ιστορία και η αλήθεια είναι ότι κάποια Μέσα συνέβαλαν στην προσπάθεια για να πιεστεί η κυβέρνηση, να τηρήσει τη νομιμότητα και να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, για να προσθέσει: «Εμείς την προσπάθειά μας την κλιμακώσαμε, με ανακοινώσεις, δηλώσεις, με ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το συγκεκριμένο θέμα και τελικά η φασαρία που δημιουργήθηκε είναι γύρω από ένα σποτ, το οποίο επίσης αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Εμείς όλο αυτό το διάστημα, στις ανακοινώσεις μας, ακόμα και στο σποτ, για το οποίο γίνεται θόρυβος, βάζουμε τρία ζητήματα. Τα ίδια σε όλες τις παρεμβάσεις μας. Πρώτον η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος εν κρυπτώ, ότι δηλαδή δεν ξέρουμε που πήγαν τα λεφτά, δεύτερον, ο εκβιασμός και η χειραγώγηση των ΜΜΕ, που τους λένε είτε θα κάνετε αυτό που θέλει η κυβέρνηση, είτε δεν θα πάρετε χρήματα, από εκεί προκύπτει ζήτημα δημοκρατίας και 3ον, ότι αυτή η ιστορία στρέφεται κατά των ίδιων των δημοσιογράφων». Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε ως εξής: «Όταν χρηματοδοτούνται σάιτ που δημιουργήθηκαν επί τούτου μόνο και μόνο για να εισπράξουν τα λεφτά, είτε δημιουργούνται σάιτ που ανήκουν σε βουλευτές ή συγγενείς τους από τη ΝΔ, στερούν χρήματα απαραίτητα στις σοβαρές επιχειρήσεις των ΜΜΕ που απασχολούν εργαζόμενους, κάνουν τζίρους και στερούν εισόδημα από δημοσιογράφους που κάνουν καλά τη δουλειά τους».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΜΜΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ . ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ .. ΣΤΑΡ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ , ΣΚΑΙ . Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,ΕΡΤ ,Ο ΣΤΗΝ ΖΟΥΛΑ Μ» ΑΝΑΚΑΛΗΨΕΣ ,ΜΕGΑ ,ΟΜΑΡΙΑΚΗΣ [Ο ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ] ,ΑΝΤ1 Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ , Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΣ , Ο ΝΤΕΡΜΕΝΤΕΡΗΣ , Ο ΠΟΡΔΟΣΑΛΤΕ , Ο ΤΑΚΗΣ , Ο ΜΑΚΗΣ ,Ο ΣΑΚΗΣ Ο ΧΑΖΟΚΑΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.