Neo

Η Μενδώνη δεν... σηκώνει μαγκιές

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε χθες ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Εφορείας Καβάλας, Μιχάλης Λυχούνας, όταν συνάντησε την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Όχι, ο Λυχούνας δεν έμεινε ενεός επειδή εντυπωσιάστηκε από την υπουργό.

Αντιθέτως, αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα όταν πήγε να την ενημερώσει κατά την επίσκεψή της στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα: η υπουργός έκανε αυτοψία στο μνημείο της Βασιλικής Β', προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης. Ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας, Μιχάλης Λυχούνας, που τη συνόδευε, έκανε το λάθος να την ενημερώσει για τις... αντιρρήσεις που υπάρχουν από αρχαιολόγους για την μελέτη αναστήλωσης. Όμως, όταν η υπουργός κατάλαβε πού πήγαινε το πράγμα, «έκοψε» την κουβέντα με έναν τρόπο που άφησε με το στόμα ανοιχτό τον Λυχούνα: «όχι μαγκιές σε εμένα», είπε στον εμβρόντητο αρχαιολόγο, δείχνοντας να... μην σηκώνει κουβέντα.

Σημειωτέον ότι ο Λυχούνας αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ενώ στο περιστατικό υπάρχουν αρκετοί αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.