ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Είναι άνθρωπος, ό,τι χρώμα και να έχει»

Ιντέγε: «Εχω δει τον ρατσισμό στα γήπεδα, πρέπει να σταματήσει»

Ο Ιντέγε Μπράουν παραδέχεται πως δεν έχει βιώσει ευθέως τον ρατσισμό, αλλά τον έχει διαπιστώσει τριγύρω του και τονίζει την ανάγκη να τον… εξαφανίσουμε. Ο Νιγηριανός φορ του Άρη έστειλε το δικό του μήνυμα στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

«Νιώθω άσχημα για ό,τι έγινε στον άνθρωπο που δολοφονήθηκε, τον Τζορτζ Φλόιντ, και τη μαζική διαμαρτυρία που ακολούθησε στη χώρα σαν αποτέλεσμα της δολοφονίας και των πολλών ετών που υπομένουν τον ρατσισμό. Νιώθω έτσι γιατί όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Έχω φίλους που αγαπούν τις ΗΠΑ και ζουν εκεί και μόνο να φανταστώ μπορώ τον φόβο και την αγωνία τους να ζουν με τέτοιες καταστάσεις καθημερινά. Ο ρατσισμός είναι αληθινός, κανείς δεν το αρνείται. Γι’ αυτό στο ποδόσφαιρο υπάρχει καμπάνια τόσα χρόνια.

Παρ’ όλο που δεν έχω εμπειρία από ρατσισμό ευθέως, έχω ακούσει σε γήπεδα να τραγουδάνε ρατσιστικά συνθήματα. Επίσης είχα δει έναν συμπαίκτη που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση. Είναι μια διαρκής μάχη, απέναντι στην οποία πρέπει να ενωθεί ο κόσμος για να σταματήσει.

Ενας άνθρωπος είναι άνθρωπος, ό,τι χρώμα κι αν έχει το δέρμα του. Αν δεν μπορείς να αποδεχτείς τους άλλους, τουλάχιστον να τους ανέχεσαι ώστε να μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί χωρίς φόβο να μας κακοποιήσουν ή να μας σκοτώσουν για το χρώμα μας, για το οποίο δεν αποφασίσαμε εμείς πριν έρθουμε σε αυτόν τον κόσμο. Μια κοπέλα βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε εκκλησία στη Νιγηρία, μπορείτε να καταλάβετε ότι κάποιοι δεν φοβούνται ούτε τον Θεό.

ΑΓΑΠΗ πάνω από όλα. ΑΓΑΠΗ!».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.