ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές ζήτησαν να «χυθεί» φως στην υπόθεση

ΗΠΑ: Νέος απαγχονισμός Αφροαμερικανού στην Καλιφόρνια

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει ο θάνατος ενός νεαρού Αφροαμερικανού, του μόλις 24 ετών Ρόμπερτ Φούλερ, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κρεμασμένος σε δέντρο, στο Πάλμντεϊλ (περίπου 80 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες) της Καλιφόρνια, στη δεύτερη παρόμοια υπόθεση μέσα σε μερικές ημέρες.

Παρότι η οικογένεια του Ρόμπερτ Φούλερ εξέφρασε εξαρχής πολλές αμφιβολίες για το σενάριο της αυτοχειρίας, ζητώντας να διενεργηθεί έρευνα, η αστυνομία αρχικά επέμενε στο σενάριο της αυτοκτονίας.

Ωστόσο, έπειτα από τη διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων το Σαββατοκύριακο με αίτημα να χυθεί φως στην υπόθεση του θανάτου του Φούλερ, οι αρχές υπαναχώρησαν, τονίζοντας πως έδωσαν εντολή να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιγιανουέβα, δεσμεύθηκε χθες Δευτέρα ότι θα διενεργηθεί «εντατική» έρευνα για τον θάνατο του Φούλερ, για να εξακριβωθεί εάν ο νεαρός είναι θύμα εγκλήματος. «Είναι προς το συμφέρον μας να ερευνήσουμε όλα τα ενδεχόμενα», είπε ο σερίφης Βιγιανουέβα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Ο θάνατος του Φούλερ καταγράφηκε, σχεδόν δέκα μέρες έπειτα από εκείνον του Μάλκολμ Χαρς, 37 ετών, που επίσης βρέθηκε κρεμασμένος σε καταυλισμό αστέγων στη Βίκτορβιλ, στην Καλιφόρνια, την 31η Μαΐου. Αναμένονται τα ευρήματα των ιατροδικαστών.

Οι θάνατοι των δύο Αφροαμερικανών, οι οποίοι σημειώθηκαν την ώρα που γίνονται μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις ΗΠΑ εναντίον του ρατσισμού, της καταστολής, των ανισοτήτων και της αστυνομικής βαρβαρότητας μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, ενέτεινε την οργή, κυρίως για τη σπουδή της αστυνομίας να χαρακτηρίσει και τις δύο υποθέσεις αυτοκτονίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.