ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο προσκλητήριο Γεννηματά

Ύβρις η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Ξορκίζουν τις πρόωρες εκλογές, επιμένουν στην αυτόνομη πορεία τους, αλλά μη μπορώντας να αποκλείσουν ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού, απευθύνουν προσκλητήριο προς όσους θεωρούν ότι ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο λόγος για τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, που καλούν την κυβέρνηση αντί να προετοιμάζεται για νέες κάλπες, να αξιοποιήσει τη νωπή εντολή που έχει προς όφελος των πολιτών.

Σε κυβερνητικές πηγές απέδωσε τη φημολογία περί εκλογών, η ίδια η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στη «Δημοκρατική», κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Ρόδο. «Αποτελεί ύβρη μπροστά στην ανασφάλεια ενός λαού που παλεύει να ξαναβρεί το βηματισμό του μετά το σοκ της υγειονομικής κρίσης. Ξεπερνά ακόμα και τη φαντασία μια εκλογική διαδικασία με μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις και τις ευπαθείς ομάδες σε περιορισμό. Είναι τυχοδιωκτισμός», είπε, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και θυμίζοντας με νόημα ότι η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και χρέος να προσηλωθεί στα καθήκοντά της με σοβαρότητα.

«Για εμάς δεν υπάρχουν διλήμματα. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στην αυτόνομη πορεία μας, που αποτελεί συλλογική μας απόφαση και αδιαπραγμάτευτη δέσμευση», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, διαβεβαιώνοντας πως δεν πρόκειται για κάποιου είδους σύνθημα ή για τακτική ίσων αποστάσεων από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά για στρατηγική επιλογή του κόμματός της. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο στενός συνεργάτης της, Μανώλης Όθωνας, περιέγραψε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής ως μονόδρομο. «Η αυτόνομη ύπαρξη και πορεία μιας γνήσια προοδευτικής παράταξης με ιδεολογικό, αξιακό και προγραμματικό πλαίσιο με βάση τις αρχές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, είναι δική μας επιλογή και δέσμευση αλλά και ζωτική ανάγκη για τη χώρα. Αυτό το δρόμο ακολουθούμε και είναι μονόδρομος», είπε, σε συνέντευξή του στην «Μακεδονία της Κυριακής».

Την ίδια ώρα, στο Κίνημα Αλλαγής, δεν σταματούν να οργανώνονται ενόψει Συνδιάσκεψης το φθινόπωρο, αλλά και να καλούν σε συστράτευση τους ομοϊδεάτες τους, επιχειρώντας να είναι έτοιμοι σε ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Νέο, «δημοκρατικό, προοδευτικό» προσκλητήριο, απηύθυνε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα χθες, η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας «να συμπορευτούμε στο δρόμο της πολιτικής με αρχές και αξίες, να προχωρήσουμε σε μια νέα κοινωνική συμφωνία, που θα στηρίξει ένα πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», κάτι που στην Χαριλάου Τρικούπη ονομάζουν «πρόγραμμα Νέας Αλλαγής».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ok 9:56 15/06/2020

    Ύβρις είναι να είσαι εσύ αρχηγός του πασόκ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.