ΕΛΛΑΔΑ

Υποχωρούν τα φαινόμενα από αύριο

Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αθήνα

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν στην Αθήνα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σημειώθηκαν στην Καλλιθέα (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) με 17,2 χιλιοστά, στο Νέο Κόσμο (15,6), στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (15,4) και στη Νέα Σμύρνη (14 χιλιοστά).

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη με ηλιοφάνεια, με μόνο λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες στα ηπειρωτικά και με τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά. Θα πνέουν μέτριοι νότιοι άνεμοι στα πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 24 βαθμούς), 16 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 29 βαθμούς), 15 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένεται την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.