ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε το κράτος ως λάφυρο»

Κωνσταντόπουλος: «Είναι πολιτική ύβρις να μιλάει ο Τσίπρας για νέο '89»

«Πολιτική ύβρις να μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας για νέο '89» υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, επισημαίνοντας ότι η σύγκριση των όσων συνέβησαν τότε με τα σημερινά γεγονότα αποτελεί δυσφήμιση των αγώνων της Αριστεράς.

Την οργή του για τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τον τελευταίο καιρό και τη δράση παρακρατικών κυκλωμάτων, που φέρεται να δρούσαν (και) επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τη δημόσια συμπεριφορά πρώην υπουργών, αλλά και για τις δημόσιες αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στο «βρώμικο '89», εξέφρασε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με σκληρές εκφράσεις.

«Σπάει το αποχετευτικό σύστημα του πολιτεύματος», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Action 24 και κατηγόρησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι «χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο». Έκανε λόγο για «δρακογενιά των παραγόντων», μίλησε για «ηθική εξαχρείωση», είπε ότι «ο Νίκος Παππάς θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί» και χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια τα περί πολιτικής ευθύνης».

«Μοίραζαν μεταξύ τους τις μετοχές του κράτους, όταν το κόμμα χρησιμοποιεί το κράτος ως λάφυρο πεθαίνει η δημοκρατία», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, προσθέτοντας ότι αυτή η πρακτική με τα ηχητικά και τις κασέτες θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ παρακρατική μέθοδος της Δεξιάς, ωστόσο ο ίδιος την χρησιμοποίησε».

«Ελ Σιντ» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Αναφορικά με τη συζήτηση κατά πόσο ο κ. Τσίπρας γνώριζε τα όσα καταλογίζουν στους κ.κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο, ανέφερε ότι «δεν νοείται ο Πρωθυπουργός μιας χώρας να μην ήξερε τι συνέβαινε και εφόσον δεν ήξερε, τώρα που το έμαθε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ερώτημα είναι τώρα τι κάνει και γιατί τους καλύπτει».

Στη συνέχεια κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι «έφερε στην Αριστερά ανθρώπους που ακολουθούσαν μια κουλτούρα παρακολουθήσεων, ξένες προς το χώρο, προσθέτοντας ότι τα παραπάνω πρόσωπα «έβγαιναν τα βράδια για ποτό και σχολίαζαν τι άκουγαν στις καταγεγραμμένες συνομιλίες».

Αποκάλεσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο «Ελ Σιντ» και διερωτήθηκε τι είδους αγώνες έχει δώσει για την αριστερά και τη δημοκρατία στη χώρα προκειμένου να μπορεί να μιλάει σήμερα με τέτοια αυτοπεποίθηση και με τέτοιο θράσος.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος κάλεσε τους «παλαιούς συναγωνιστές», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του να αναρωτηθούν τι σχέση έχει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ με αυτό που ήξεραν ως αριστερά στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.

«Αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις πρακτικές του, τίποτα από την ανιδιοτέλεια της Αριστεράς;Αναγνωρίζουν την ηθική ακεραιότητα; Γιατί σιωπούν; Γιατί συναινούν; Γιατί ανέχονται; Γιατί νομιμοποιούν;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Μιλάω γιατί θέλω να μην προδώσω τα βιώματα μου».

«Πολιτικά κακέκτυπα, ιστορικές καρικατούρες»

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο ακόμα για πολιτικά κακέκτυπα, ιστορικά επιπόλαιους και ιστορικές καρικατούρες, προσθέτοντας ότι δεν δέχεται ο ίδιος να μιλούν με διπλή γλώσσα παράγοντες που οφείλουν να αναλάβουν ευθύνες.

«Δεν είναι κανονικές λειτουργίες αυτές, παραπέμπουν σε μηχανισμούς, σε παρέες, σε σκοπιμότητες, σε παραθεσμικό ακτιβισμό, που αναπτύσσεται ανάλογα με το ποιος στοχοποιείται κάθε φορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε να ερευνηθούν όλα όσα αποκαλύπτονται, είπε ότι «δεν υπάρχει ασυλία, υπάρχει η αρχή της ισονομίας», και πρόσθεσε ότι όταν είχε ρωτήσει τον Αλέξη Τσίπρα για την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο, εκείνος του είχε απαντήσει: «Τι να κάνουμε;»...

Θύμισε δε ότι «για μαγαζάκι και παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ» έχουν μιλήσει σε ανύποπτο χρόνο στο παρελθόν ο κ. Τσακαλώτος στο υπουργικό συμβούλιο, παρόντων όλων, ο Καμμένος με τον Κοτζιά, ανταλλάσσοντας ύβρεις πεζοδρομίου.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος έκλεισε την παρέμβασή του, λέγοντας ότι «εγώ θα μιλήσω, καθώς αυτά που έγιναν και γίνονται, δεν καταπίνονται».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.