ΕΛΛΑΔΑ

Κατέληξε και ένας 87χρονος

Κορωνοϊός: Άλλοι δύο νεκροί στην Ελλάδα - Στους 177 οι θάνατοι, μία 66χρονη το τελευταίο θύμα

Συνεχίζει να αυξάνεται ο μακάβριος αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα εξαιτίας του κορωνοϊού, αφού ακόμη δύο συνάνθρωποί μας κατέληξαν εξαιτίας της πανδημίας, με τους θανάτους στη χώρα μας να φτάνουν τους 177.

Συγκεκριμένα, μία 66χρονη που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη και κατέληξε χθες το βράδυ, ενώ ελάχιστη ώρα νωρίτερα έγινε γνωστό και ο θάνατος ενός 87χρονου στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ.

Η 66χρονη υπέστη πνευμονική εμβολή, φεύγοντας από τη ζωή, ενώ ο 87χρονος πέθανε έπειτα από επιπλοκές του κορωνοϊού. Και τα δύο νέα θύματα υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα.

Με τον θάνατο της άτυχης 66χρονης, οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχονται στις 53.

Στους 13 οι διασωληνωμένοι λόγω κορωνοϊού

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 106 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 180518 κλινικά δείγματα.

Ο νεότερος απολογισμός για την πανδημία στην Ελλάδα, που καταφέρνει να κρατήσει χαμηλά τις νέες μολύνσεις έρχεται λίγες ώρες πριν προχωρήσει η νέα φάση άρσης μέτρων, με άνοιγμα Δημοτικών σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών. Σήμερα, επαναλειτουργούν επίσης ξενοδοχεία, θερινά σινεμά, κατασκηνώσεις, υπηρεσίες μασάζ και μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.