ΚΟΣΜΟΣ

Εκτίναξη των θανάτων στην Ινδία...

Κορωνοϊός: Σε εξέλιξη η εξάπλωση του ιού στη Λατινική Αμερική

Οι χώρες της Λατινική Αμερικής εξακολουθούν να αποτελούν το επίκεντρο της πανδημίας του SARS-CoV-2 που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο 443.765 ανθρώπων παγκοσμίως επί συνόλου 8.176.296 κρουσμάτων.

Στη Βραζιλία, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας κατέγραψε χθες Τρίτη νέο θλιβερό ρεκόρ 34.918 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια μέρα, με το σύνολο των πολιτών της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής που έχουν προβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 923.189.

Οι βραζιλιάνικες αρχές κατέγραψαν επίσης 1.282 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει έτσι τους 45.241 νεκρούς.

Το νέο θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε την ώρα που η εξάπλωση της πανδημίας συνεχίζει να επιταχύνεται στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με τον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας.

Στο Περού χθες ανακοινώθηκε ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 196 θάνατοι και 4.164 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 7.056 νεκρούς επί του συνόλου των 237.156 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Τέλος στο Μεξικό, το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 730 θάνατοι και 4.599 κρούσματα μόλυνσης, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στους 18.310 νεκρούς επί του συνόλου των 154.863 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Εκτίναξη των θανάτων στην Ινδία...

Σε έξαρση φαίνεται ότι βρίσκεται η επιδημία στην Ινδία. Στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν επιπλέον 2.000 νεκροί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της Covid-19 στη χώρα σε 11.903, σύμφωνα με τα νέα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών οφείλεται εν μέρει στην αναθεώρηση των αριθμών στο Μουμπάι, την πόλη της Ινδίας που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, στην οποία προστέθηκαν 832 επιπλέον νεκροί στον ημερήσιο απολογισμό λόγω «ελλείψεων» στην καταμέτρηση των θανάτων.

Στο Νέο Δελχί, όπου η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται, καταγράφηκαν 400 θάνατοι σε διάστημα μίας ημέρας.

Την προηγουμένη ο επίσημος συνολικός απολογισμός των νεκρών στην Ινδία ήταν λίγο πάνω από τις 9.000.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η κορύφωση της επιδημίας δεν θα έρθει στην Ινδία προτού περάσουν πολλές εβδομάδες, με το σύστημα υγείας της χώρας ήδη να βρίσκεται στα όριά του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.