ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κραμπλ με δαμάσκηνα κανέλα και αμύγδαλα

Μία εξαιρετική συνταγή για κραμπλ με δαμάσκηνα κανέλα και αμύγδαλα.

Υλικά

  • 8 δαμάσκηνα
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ αμύγδαλα φιλέτο

Για την κρούστα

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 2/3 φλιτζανιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 αβγό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 oC. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα δαμάσκηνα, τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ατομικά. Bάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αβγό, την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματισθεί μία μαλακή ζύμη. Τρίβουμε τη ζύμη με χοντρό τρίφτη (όπως το τυρί), πάνω από τα δαμάσκηνα μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η κρούστα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.