ΚΟΣΜΟΣ

Ανενόχλητο το πλοίο, που συνοδεύεται από τουρκικές φρεγάτες, σπάει το εμπάργκο όπλων

Λιβύη: Εμπλοκή ελληνικής φρεγάτας με τουρκικές φρεγάτες που συνοδεύουν εμπορικό πλοίο με όπλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μια «κόντρα» ανοιχτά της Λιβύης, με την ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι» να παρακολουθεί τουρκικό εμπορικό πλοίο που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη, συνοδευόμενο από τρεις τουρκικές φρεγάτες.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το «Militaire.gr», το εμπορικό πλοίο «CIRKIN» συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και νωρίς το πρωί εισήλθε στην περιοχή που ελέγχουν τα πλοία της επιχείρησης «ΙRΙΝΙ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα.

Ο Ιταλός διοικητής της Επιχείρησης «Ειρήνη» έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απονηώσει το ελικόπτερο και να σπεύσει προς το πλοίο με σημαία Τανζανίας. Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες, διατάσσοντάς το να απομακρυνθεί καθώς όπως ειπώθηκε «το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής Δημοκρατίας».

Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο να επιστρέψει στη φρεγάτα «Σπέτσαι», η οποία παρακολουθεί το εμπορικό και τις τρεις τουρκικές φρεγάτες να παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί.

Ανενόχλητο το πλοίο, σπάει το εμπάργκο όπλων

Κανονικά την πορεία του προς τις ακτές της Δυτικής Λιβύης συνεχίζει το τουρκικό πλοίο «Cirkin», το οποίο μεταφέρει όπλα για τις δυνάμεις του Φαγέντ Ας Σάραντζ και συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες. Το πλοίο φορτωμένο με όπλα, προχωράει κανονικά προς τον προορισμό του, σπάζοντας το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.