Neo

Ωρολογιακή βόμβα

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή την... μη μέριμνα για τους πρόσφυγες που εκδιώκονται από τις δομές φιλοξενίας εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής.

«Η κυβέρνηση οφείλει να ορθώσει το ανάστημα της στα ευρωπαϊκά όργανα. Ο αναλογικός επιμερισμός των αιτούντων άσυλο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι πιο αναγκαίος από ποτέ», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζοντας ότι αντ’ αυτού, η κυβέρνηση ‘αναλίσκεται σε προπαγάνδα και σε επίδειξη αυταρχισμού’, εναντίον Ελλήνων και προσφύγων, χωρίς διακρίσεις.

«Τον Μάρτιο η κυβέρνηση ψήφισε διάταξη για την άμεση εκδίωξη όσων αναγνωρίζονται ως πρόσφυγες από τις δομές που διαμένουν. Παράλληλα τους αφαίρεσε την οικονομική υποστήριξη, που, σημειωτέον, προερχόταν από ευρωπαϊκούς πόρους. Ως το τέλος του 2020, πάνω από 35.000 άνθρωποι θα βρεθούν στους δρόμους και στις πλατείες. Το 50% είναι παιδιά. Είναι αυτό βιώσιμη προσφυγική-μεταναστευτική πολιτική;», διερωτώνται στην Χαριλάου Τρικούπη, που αφήνουν αιχμές κατά της κυβέρνησης και για τις ‘φαραωνικού τύπου δήθεν κλειστές δομές’, όπως τις περιγράφουν, κάνοντας λόγο για «νέες ‘Μόριες’».

«Η κυβέρνηση θέτει σε λειτουργία μια ωρολογιακή βόμβα. Με δεδομένο ότι το 60% των αιτούντων άσυλο αποκτά το προσφυγικό καθεστώς ακόμα και μετά την "αυστηροποίηση" της σχετικής νομοθεσίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι αποφάσεις τους μετατρέπουν το ανθρωπιστικό πρόβλημα σε κοινωνικό», λένε μεταξύ πολλών άλλων, ζητώντας βιώσιμο σχεδιασμό για τη διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος. «Μια κυβέρνηση που υποτάσσεται στις ιδεοληψίες της και τους "ισχυρούς" της ΕΕ είναι μοιραίο να αποτύχει», καταλήγουν, και μάλιστα σε βάρος των προσφύγων αλλά και των Ελλήνων πολιτών...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.