ΕΛΛΑΔΑ

Τι κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2020: Τα θέματα των Νέων Ελληνικών στα ΕΠΑΛ

Με την εξέταση των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στο μάθημα των Νέων Ελληνικών Γενικής Παιδείας συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Το θέμα, το οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι φετινοί υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, είχε να κάνει με μία ομιλία, που απευθύνεται στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριες τους για τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να προστατέψουν το υδάτινο στοιχείο.

Το κείμενο στο οποίο βασίστηκε το θέμα της έκθεσης και οι ερωτήσεις, ήταν διασκευή άρθρου του Κοσμά Βίδου για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, το οποίο δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

Στο δεύτερο μέρος της εξέτασης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω σε απόσπασμα που προέρχεται από τη 13η ιστορία του μυθιστορήματος του Ίταλο Καλβίνο «Μαρκοβάλντο ή Οι εποχές στην πόλη» (μετάφραση Έφη Καλλιφατίδη, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, 1989), με τίτλο: «Πού είναι πιο γαλάζιος ο ποταμός».

Στην εν λόγω ιστορία, ο ήρωας εργάζεται ως αχθοφόρος σε μια εταιρεία για να ζήσει την πολυμελή οικογένειά του. Στη δουλειά του και στο καφενείο ακούει διαρκώς ιστορίες που αποκαλύπτουν στοιχεία σχετικά με την κερδοσκοπία στα τρόφιμα και αποφασίζει να δράσει.

Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ συνεχίζονται με Μαθηματικά (Άλγεβρα) στις 18 Ιουνίου, ενώ από τις 20 έως και τις 30/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

- Δείτε αναλυτικά τα θέματα των Νέων Ελληνικών ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.