ΕΛΛΑΔΑ

Σε ηλικία 91 ετών

Πέθανε η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου

Πλήρης ημερών πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, η συγγραφέας Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν κόρη του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αδερφού του πολιτικού και φιλοσόφου Παναγιώτη Κανελλόπουλου. Το 1951 παντρεύτηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και η σχέση τους κράτησε μέχρι το 1972, όταν και πήραν διαζύγιο.

Ύστερα από αυτό τον γάμο παντρεύτηκε τον μαιευτήρα Επαμεινώνδα Μεγαπάνο στις 17 Μαΐου 1973, του οποίου το όνομα πήρε και χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της συγγραφικής της καριέρας.

"Άξια Ελληνίδα που επί χρόνια υπηρέτησε τα γράμματα και μελέτησε τον λαϊκό μας πολιτισμό" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Αμαλία Μεγαπάνου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετων.

Η Αμαλία Μεγαπάνου διέτρεξε με ευθύνη και σεμνότητα τη ζωή της, μιλώντας λίγο και πράττοντας πολλά. Αισθάνομαι τυχερός που την γνώρισα από μικρός. Την θυμάμαι να κάνει στενή παρέα με τους γονείς μου, στο Παρίσι, στη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά και, έπειτα, στην Αθήνα. Εκπέμποντας πάντα ευγένεια, διακριτικότητα και κομψότητα" πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης και κατέληξε: "Διαβάζοντας, αργότερα, τα βιβλία της, ταξίδεψα στη γνώση και στην ευαισθησία της. Και διδάχτηκα την ισορροπία ανάμεσα στο δημόσιο και στο ιδιωτικό. Πώς γίνεται μία προσωπικότητα να πρωταγωνιστεί, επιλέγοντας ταυτόχρονα να μην βρίσκεται στο προσκήνιο. Την αποχαιρετώ με συγκίνηση όπως, νομίζω, όλοι οι Έλληνες".

Μία άξια Ελληνίδα που επί χρόνια υπηρέτησε τα γράμματα και μελέτησε τον λαϊκό μας πολιτισμό δεν είναι, πια, κοντά μας. Η...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Tuesday, 2 June 2020

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο της Αμαλίας Μεγαπάνου ανάρτησε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Ο θάνατος της Αμαλίας Μεγαπάνου, την οποία είχα την τιμή να γνωρίζω, προκαλεί θλίψη σε όλους μας», ανέφερε ο κ. Δένδιας και εξέφρασε «θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.