Neo

Προβληματισμός στο Μαξίμου για την... εμπλοκή του Ισραήλ στα ηχογραφημένα

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να σφίξει τον κλοιό γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση με την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή, ωστόσο υπάρχει μία πτυχή της όλης υπόθεσης που προβληματίζει ιδιαιτέρως τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και το υπουργείο Εξωτερικών: η εμπλοκή του κράτους του Ισραήλ στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Προφανώς, το γεγονός ότι προχθές, όταν ξέσπασε η πολιτική θύελλα, έλαβε χώρα συνάντηση του Νίκου Παππά με τον πρέσβη του Ισραήλ δεν είναι τυχαίο. Ήταν ο τρόπος του Τελ Αβίβ να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα Παππά, ότι δηλαδή η συνάντηση με τον Σάμπυ Μιωνή έγινε κατόπιν του ενδιαφέροντος που έδειξε η ισραηλινή κυβέρνηση γι’ αυτό. Εξάλλου, στη συγκυρία που καταγράφεται στο ηχητικό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη διαδικασία αναβάθμισης των στρατηγικών σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, αλλά και προώθησης του αγωγού East Med.

Με αυτά τα δεδομένα, αρκετοί στην κυβέρνηση φοβούνται μήπως η πολιτική αντιπαράθεση για τις συνομιλίες Παππά-ΜΙωνή επιδεινώσουν τη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ, σε μία συγκυρία που η χώρα μας χρειάζεται... όσες συμμαχίες παραπάνω μπορεί να βρει στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.