ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με φακές και κουσκούς

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με φακές και κουσκούς.

Υλικά

  • 1 κούπα φακές
  • 1 ¼ κούπας νερό
  • ½ κούπα κουσκούς
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κούπας παρθένο ελαιόλαδο (4 κ.σ.)
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη σε μορφή πάστας με ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • ¼ κούπας μαϊντανός
  • 1 δέσμη σπανάκι, ψιλοκομμένη
  • 2 κούπες ντομάτες, ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε τις φακές με αρκετό νερό να τις καλύψει και αφήστε τες να σιγοβράσουν μέχρι να είναι μαλακές αλλά να μην διαλύονται, για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν οι φακές θα είναι έτοιμες μεταφέρετε τες σε μια λεκάνη και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε νερό, φέρτε το σε βράση και προσθέστε το κουσκούς και αλάτι. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε το κουσκούς να κάτσει για 5 λεπτά. Με ένα πιρούνι ανακατέψτε το κουσκούς έτσι ώστε να γίνει αφράτο και μεταφέρετε το στην λεκάνη με τις φακές. Ανακατεύοντας προσθέστε 1 κ.σ. λάδι, τον μαϊντανό, το σπανάκι και τος ντομάτες.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε την πάστα σκόρδου, 2 κ.σ. ξύδι και τις υπολειπόμενες 3 κ.σ. λάδι μαζί με αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε την σάλτσα πάνω από την σαλάτα και σερβίρετε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.