Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ψητό χαλούμι και πιπεριές.
Υλικά
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, χωρίς τα σποράκια
1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη στη μέση, χωρίς τα σποράκια
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, χωρίς τα σποράκια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. βαλσάμικο με λεμόνι
2 κ.γ. πάπρικα
250 γρ χαλούμι, κομμένο σε 8-10 φέτες
Χυμό από 1/2 λεμόνι
70 γρ ρόκα
2 κ.σ. καρύδια, καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα γκριλ και της ψήνουμε.
Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε, αφού τις ξεφλουδίσουμε.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο με λεμόνι.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές.
Βάζουμε πάπρικα στο χαλούμι.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το χαλούμι σε υψηλή φωτιά, για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
Αφαιρούμε το χαλούμι από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό. Υλικά Μερίδες: 4 8 πιπεριές Φλωρίνης 12 ml ε.π. ελαιόλαδο 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο,
Με έντονα αλμυρή και ιωδιούχα προσωπικότητα, απογειώνει γευστικά τα πιάτα που τον φιλοξενούν. Περί λευκού ταραμά ο λόγος… Υλικά 1 παντζάρι, περίπου 150 γρ. 200 γρ.
Φτιάχνουμε θρεπτική σαλάτα με γίγαντες με αγκινάρες και αβοκάντο. Συνδυάζουμε όσπρια με λαχανικά και απολαμβάνουμε. Υλικά Μερίδες: 4 500 γρ. γίγαντες μουλιασμένους αποβραδίς 6 αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες 2 αβοκάντο σχετικά ώριμα (όχι πολύ σκληρά) 2 ξερά κρεμμύδια,
Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση, αλλά και γεύση σαλάτα με βάση το παντζάρι, που μπορεί κάλλιστα να πρωταγωνιστήσει και σε ένα εορταστικό τραπέζι. Υλικά Μερίδες: 6 1
Αυτή η σαλάτα με πρωταγωνιστή το λάχανο, που παραπέμπει στη γερμανική κουζίνα, είναι τόσο δροσερή και αρωματική, που θα γίνει από τις αγαπημένες του χειμώνα. Υλικά Μερίδες: 4 Για τη σαλάτα 300 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο 3 κουτ.
Μια σαλάτα που κάνει πρωταγωνιστές απόλυτα χειμωνιάτικα υλικά, όπως το παντζάρι και τα εσπεριδοειδή φρούτα μπορεί να ανοίξει υπέροχα ένα Κυριακάτικο γεύμα, ακόμη κι ένα γιορτινό. Υλικά Μερίδες: 4 120 γρ. χωριάτικο
Μια νόστιμη σαλάτα φουλ στην πρωτεΐνη και τον σίδηρο, η οποία μπορεί να σταθεί μόνη της και ως ελαφρύ γεύμα. Υλικά Για τη σαλάτα 250γρ. κινόα 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 200γρ. φακές ψιλές 1 αγγούρι