ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠτΔ εξήρε το ΚΚΕ για την υποδειγματική τήρηση των μέτρων στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς

Συνάντηση Σακελλαροπούλου-Κουτσούμπα με φόντο ελληνοτουρκικά και οικονομία

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, είχε νωρίτερα σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, έπειτα από αίτημα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στη χώρα μας μας και την ευρύτερη περιοχή.

«Σχεδόν καθημερινά, η τουρκική ηγεσία, αντί να αναζητά γέφυρες συνεννόησης, προσπαθεί με κάθε τρόπο, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚΕ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε: «Κυρία Πρόεδρε, όπως σας είχα υποσχεθεί μετά την εκλογή σας, βρίσκομαι εδώ γι' αυτήν την συνάντηση, δυστυχώς με μεγάλη καθυστέρηση λόγω των έκτακτων μέτρων που είχαμε με την πανδημία. Σήμερα οι εξελίξεις τρέχουν. Κατά την άποψή μας είναι επικίνδυνες, σύνθετες, δύσκολες με τους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας, που αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Φυσικά, βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και διεθνώς και στην Ευρώπη και στην πατρίδα μας λόγω της οικονομικής κρίσης. Μια νέα πλέον οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και δυστυχώς τα μόνιμα υποζύγια είναι πάλι οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας μας, οι άλλοι λαοί. Και από αυτήν την άποψη θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την συμβολή του ΚΚΕ στην εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην εκδήλωση της Πρωτομαγιάς, που πραγματοποίησε το ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Παράλληλα, επισήμανε ότι τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα περίοδο και πρόσθεσε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας. Απευθυνόμενη στον κ. Κουτσούμπα τόνισε ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον του για τους εργαζόμενους και τους νέους που έχουν πληγεί και υπογράμμισε, ότι «είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να στηρίξουμε τους ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση, καθώς κάποιοι ενδεχομένως θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν».

Αναλυτικά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε: «Πράγματι, κύριε Γενικέ Γραμματέα, η πανδημία που έπληξε όλο τον κόσμο και την πατρίδα μας δεν επέτρεψε να συναντηθούμε νωρίτερα. Έστω όμως και με καθυστέρηση θα έχω την ευκαιρία να ακούσω τις απόψεις σας για τα προβλήματα που απασχολούν τη χώρα μας. Ευτυχώς ξεπεράσαμε αυτήν την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες χάρη στη συμβολή όλων. Όπως είδα και εσείς προσπαθήσατε να ανταποκριθείτε όπως όλοι στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε και μάλιστα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήσατε τηρήσατε αυστηρά τους περιορισμούς που έθεσαν οι ειδικοί επιστήμονες.

Τώρα έχουμε μπροστά μας μια νέα περίοδο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της πανδημίας. Γνωρίζω το ενδιαφέρον σας για τους εργαζόμενους και τους νέους που έχουν πληγεί. Είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, να στηρίξουμε τους ανθρώπους που είναι σε δύσκολη θέση, καθώς κάποιοι ενδεχομένως θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Βρέθηκα αυτές τις μέρες στην Θράκη, όπου είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τα προβλήματα και τις δυσκολίες μιας ακριτικής περιοχής όπου συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας. Την ώρα που εμείς προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όρους ισονομίας, ισοπολιτείας και ειρηνικής συνύπαρξης, δυστυχώς οι γείτονές μας δημιουργούν συνεχώς εντάσεις και προβλήματα. Σχεδόν καθημερινά η τουρκική ηγεσία, αντί να αναζητά γέφυρες συνεννόησης, προσπαθεί με κάθε τρόπο, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι δεδομένη και αυτονόητη η βούληση όλων μας να προστατεύσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών της περιοχής».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.