ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όποιος μιλά για «βρώμικο ‘89» συγκρίνει ανόμοια πράγματα

«Συντριπτικό ηθικό κάταγμα» στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Για ‘συντριπτικό ηθικό κάταγμα’ που έχει υποστεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο στο Κίνημα Αλλαγής, αποκρούοντας μετά βδεληγμίας κάθε προσπάθεια σύγκρισης με το ‘βρώμικο ‘89». Θεωρούν μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την απαραίτητη αξιοπιστία για το έργο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ του καταλογίζουν εμμέσως ως και προσπάθεια... διευκόλυνσης της κυβέρνησης, με τον αποπροσανατολισμό από τα δικά της ‘έργα και ημέρες’.

«Λύνονται πολλές απορίες για τις επιλογές που έκανε το Γενάρη το 2015 ο κ. Τσίπρας. Τα βρήκε με τον κ. Καμμένο και συμπορεύτηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πέντε χρόνια, για να βρει ένα τμήμα της δεξιάς, που είχε ανάγκη και στη Δικαιοσύνη και να διασφαλίσει μια πορεία η οποία οδήγησε εκεί που αποδεικνύουν οι συνομιλίες και του κ. Παππά με τον κ. Μιωνή και οι συνομιλίες του κ. Καμμένου με όλους τους υπόλοιπους.Αποδεικνύεται πια πως ο κ. Τσίπρας τα γνώριζε όλα», είπε μιλώντας στον Alpha 989 ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, βάζοντας στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό, όπως άλλωστε από την πρώτη στιγμή κάνει η Χαριλάου Τρικούπη, καταλογίζοντάς του πολιτικές ευθύνες.

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί ένα συντριπτικό ηθικό κάταγμα και αυτό δεν μπορεί να το υπερβεί πετώντας την μπάλα στην εξέδρα όπως κάνει ο κ. Τσίπρας το τελευταίο χρονικό διάστημα», συνέχισε ο ίδιος, καλώντας τον να μιλήσει για την ουσία του ζητήματος και χαρακτηρίζοντας ‘αστεία’ κάθε προσπάθεια σύγκρισης με το ‘89. «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να στείλει μαζί με την κα. Γεροβασίλη στον Άρειο Πάγο τον κ. Κουβέλη, ο οποίος ήταν κατήγορος του Ανδρέα Παπανδρέου. Μαζί ο Συνασπισμός και η ΝΔ τότε έστησαν το ειδικό δικαστήριο στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για το ότι συνέβη με τον κ.Κοσκωτά το 1989. Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, πήγε στο ειδικό δικαστήριο και στη συνέχεια αθωώθηκε», είπε, αντιπαραβάλλοντας ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να στήσει μια ‘καρικατούρα δίωξης’.

Το Κίνημα Αλλαγής εξάλλου, σημειώνει με νόημα για την Κουμουνδούρου ότι δεν μπορεί να σταθεί ως αντιπολίτευση του τόπου, μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις. «Δεν μπορεί να ασκήσει με αξιοπιστία, σοβαρότητα την αντιπολίτευση που χρειάζεται ο τόπος απέναντι στο κ.Μητσοτάκη, ο οποίος φυσικά ακόμα δεν έχει δώσει τα 20 εκατομμύρια, συνεχίζει να διευρύνει τις ανισότητες και οι τράπεζες να μην δίνουν λεφτά στις επιχειρήσεις που το έχουν ανάγκη», καταγγέλλουν κορυφαία στελέχη, σημειώνοντας με νόημα πως αν κάποιος είχε... διεστραμμένο μυαλό θα μπορούσε να πει πως ο είναι σε συνεννόηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ για αυτά που κάνει. «Από την μέρα που έχει προκύψει το θέμα με τα 20 εκατομμύρια, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει η ατζέντα», επισημαίνουν, θυμίζοντας για παράδειγμα το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.