Neo

Τους «αγαπά», αλλά... θα τους «κακοκαρδίσει»

Μία απάντηση που χρήζει προσεκτικής ανάλυσης έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, όταν κατά την παρουσία του στο «Φόρουμ των Δελφών» ρωτήθηκε αν ο «βαθύς ΣΥΡΙΖΑ» και το περίφημο «κόμμα του 3» επιχειρεί να «φρενάρει» την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από 40 κύματα, ενηλικιώθηκε σε δύσκολες συνθήκες, άρα η κριτική για το 3% απευθύνεται σε... άλλο κόμμα», είπε, για να προσθέσει, πάντως: «Ο Μαρξ είχε πει ότι τίποτα το ανθρώπινο δεν μου είναι ξένο. Υπάρχει η ανάγκη των ανθρώπων να διεκδικούν περισσότερο ζωτικό χώρο. Εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφωνίες. Υπάρχει μία αγωνία για το τι θα φέρει ο μετασχηματισμός του. Σε δύο χρόνια θα έχει ανασυγκροτηθεί πλήρως η εσωκομματική γεωγραφία του νέου ΣΥΡΙΖΑ». Και αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας προέβη στο «ζουμί» της παρέμβασής του: «Έχω αποφασίσει ότι πρέπει προχωρήσουμε μπροστά, δεν αφορά πρόσωπα, αλλά πολιτικές. Αγαπώ τους συντρόφους μου, παλιούς και νέους, αλλά οι ηγέτες πρέπει να ξεπεράσουν αγάπες για να πάνε μπροστά».

Συμπέρασμα: πρώτον, ο Αλέξης Τσίπρας «έχει αποφασίσει» τον μετασχηματισμό. Δεύτερον, θα... «ξεπεράσει τις αγάπες» - άρα, θα «κακοκαρδίσει» ακόμη και συντρόφους και φίλους με τους οποίους συνδέεται φιλικά και πολιτικά εδώ και πολλά χρόνια...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.