ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει την καταστολή η αμερικανική κυβέρνηση

Τραμπ: Aπειλεί πως θα βγάλει στρατό στους δρόμους!

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε ενέργειες «εσωτερικής τρομοκρατίας» τα επεισόδια που καταγράφονται από την περασμένη εβδομάδα σε πολλές αμερικανικές πόλεις, στο περιθώριο των διαδηλώσεων που προκάλεσε η δολοφονία 46χρονου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της βίαιης προσαγωγής του από τέσσερις λευκούς αστυνομικούς, απειλώντας ότι θα στείλει το στρατό εναντίον των διαδηλωτών, κλιμακώνοντας την καταστολή και την ωμή τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως διέταξε να αναπτυχθούν «χιλιάδες βαριά οπλισμένοι στρατιώτες» και αστυνομικοί στην Ουάσινγκτον, για να ανακτηθεί ο έλεγχος της κατάστασης. Το CNN κατέγραψε εικόνες με στρατιωτικά οχήματα να μπαίνουν στο Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν οποιαδήποτε πόλη ή πολιτεία αρνηθεί να υπακούσει στην εντολή του να αναπτύξει «συντριπτικές» δυνάμεις για να ανακτηθεί η κρατική «κυριαρχία στους δρόμους, τότε θα αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις για να επιλυθεί «τάχιστα το πρόβλημα».

Την ώρα των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, έξω από τον Λευκό Οίκο γινόταν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, για να διαλυθούν οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό. Στη συνέχεια, έφιπποι αστυνομικοί έκαναν έφοδο για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.