ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Στεφανάκης, Πρόεδρος Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων σε Επισιτισμό-Τουρισμό-Ξενοδοχεία

«Βγαίνουμε στο δρόμο γιατί μας ζητάνε να ζήσουμε με 9 ευρώ την ημέρα»

«Είμαστε αγανακτισμένοι και κινητοποιούμαστε γιατί καλούμαστε να ζήσουμε με εννιά ευρώ την ημέρα», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία, μιλώντας στο MEGA.

«Είναι δυνατόν να μην αγανακτήσει ο εργαζόμενους του κλάδου που καλείται να ζήσει με εννιά ευρώ την ημέρα, όταν σήκωσε στην πλάτη του την τεράστια κερδοφορία που απέφερε την τελευταία δεκαετία 120 δισ. ευρώ για τους εργοδότες του κλάδου, για τα οποία κέρδη πανηγύρισαν μάλιστα και η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο κ. Στεφανάκης, επισημαίνοντας «πως πρέπει μεν να πληρώσει και το κράτος, αλλά και η εργοδοσία».

Ακόμα οι εργαζόμενοι του κλάδου δεν έχουν δείξει την αντίδραση που επιβάλλει η επίθεση που δέχονται, συνέχισε ο Γιώργος Στεφανάκης, ενώ σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τον τουρισμό και τις αναφορές περί έναρξης λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων, σημείωσε ότι «εμείς κρατάμε μικρό καλάθι για όλα αυτά», καθώς «αυτό που ξεκίνησε για τους εργαζόμενους του κλάδου είναι οι μαζικές απολύσεις», εξηγώντας μάλιστα με συγκεκριμένο παράδειγμα ότι «από μεγάλο ξενοδοχείο με γνωστή πολυεθνική εταιρεία franchise στο κέντρο της Αθήνας απολύθηκαν 18 εργαζόμενοι την πρώτη κιόλας ημέρα από την άρση της αναστολής και ο κ. Βρούτσης συνεχίζει να λέει ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας...».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα «Sure» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις.

Θέλοντας μάλιστα να εξηγήσει χαρακτηριστικά «την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία, έφερε ως παράδειγμα «έναν εποχικό εργαζόμενο με μεικτό μισθό 900 ευρώ, ο οποίος είχε από 4 μήνες δουλειά συν ταμείο ανεργίας 4.200 ευρώ εισόδημα, ενώ τώρα με τα νέα μέτρα καλείται να ζήσει με 9 ευρώ τη μέρα για όλη τη χρονιά».

«Δίνουμε νέο ραντεβού στις 10 Ιούνη στις 12:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, οργανώνοντας πανελλαδική κινητοποίηση για να προβάλουμε τα αιτήματά μας, για δουλειά για όλους και για διασφάλιση του εισοδήματός μας», κατέληξε ο Γ. Στεφανάκης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εγώ προτείνω κάτι απλό και εύκολο για όλους τους εργαζόμενους του τουρισμού,όσοι εργαζόμενοι είναι νόμιμοι βάση του οαεδ,να πάρουν όλοι από 600€ το μήνα,από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο και να βγουν και όλοι ταμείο μέχρι το Δεκέμβριο,απλά τα πράγματα 2 δισ ευρώ είναι όλο το κόστος,χρειαζόμαστε στήριξη και αποτελεσματικά μέτρα για όλους εμάς,που χάνουμε πολλά χρήματα,παρά πολλά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.