ΕΛΛΑΔΑ

Νέα επίδειξη αυταρχισμού από κυβέρνηση - αστυνομία

Αγρια καταστολή στη συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου - Εκτεταμένη χρήση χημικών στον κύριο όγκο της διαδήλωσης

Μαζικό ήταν το συλλαλητήριο σωματείων και φορέων ενάντια στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος, στο οποίο συμμετείχαν εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, άνθρωποι όλων των ηλικιών. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν», «Κάτω τα χέρια απ' τις διαδηλώσεις» και «Τέρμα πια στη σύγχρονη σκλαβιά το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά».

Ομάδα των «γνωστών-αγνώστων» έριξε μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, τα οποία έριξαν στον κύριο όγκο της διαδήλωσης στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, από τα μεγάφωνα ακουγόταν «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», ενώ ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους του ΠΑΜΕ δήλωσε πως «Δεν τους πέρασε, είμαστε εδώ, συνεχίζουμε. Ψηλά τις σημαίες».

Δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από τη Βουλή

Σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές έχει προχωρήσει, έως τώρα, η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.