Neo

«Casus belli» για την Κουμουνδούρου η πρόταση Ανδρουλάκη

Μπορεί η διάθεση του Αλέξη Τσίπρα έναντι του ΚΙΝΑΛ να είναι... «χαλαρή», ωστόσο ορισμένες συμπεριφορές δοκιμάζουν την υπομονή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας κρατήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν άκουσε τη Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αφήνει εκτός των καταγγελιών για τους διαλόγους Παππά-Μιωνή το αφεντικό του μαγαζιού» -εννοώντας τον ίδιο. Ωστόσο, αν εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ υπάρξει πρωτοβουλία «έξωσης» του Αλέξη Τσίπρα από τις συνεδριάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, τότε η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού θα είναι... σφοδρή.

Ως γνωστόν, την πρόθεσή του να αποστείλει επιστολή στο PES έχει προαναγγείλει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας από την πολιτική οικογένεια του ΚΙΝΑΛ να σταματήσει να προσκαλεί ως παρατηρητή τον Αλέξη Τσίπρα στις Συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Αν, λοιπόν, αυτή η επιστολή «φύγει» από το γραφείο του ευρωβουλευτή της ΚΙΝΑΛ, τότε οι σχέσεις μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη θα... περάσουν από σαράντα κύματα.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ok 13:16 07/07/2020

    σε ένα πράγμα συμφωνώ – ότι η ανασυγκρότηση της παράταξης θα γίνει από τα κάτω.

    ε λοιπόν όσοι μείναμε πιστοί στο ΠΑΣΟΚ δεν θέλουμε πίσω τα τρωκτικά που εγκατέλειψαν το κίνημα κι προσκολλήθηκαν με θράσος στους τσιπροκαμμένους….

    φωτιά κι τσεκούρι σε αυτούς που προσκύνησαν το ….WHITE HOUSE….

  2. Αν στο ΚΙΝΑΛ είχαν λίγο κουκούτσι μυαλό, θα έπρεπε ηδη να είχαν προχωρήσει:
    -σε ανανέωση δυναμικού
    -σε προγραμματική σύγκλιση με το ΣΥΡΙΖΑ ως μεταρρυθμιστικός πόλος

    Με το δυναμικό που (δε) διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, το πλασάρισμα θα ήταν συγκριτικά υπέρ του ΚΙΝΑΛ.

    Αλλά που…
    Κολλημένοι με τους δεινόσαυρους του 5%. Και με τα φαντάσματά τους. Τους προσωπικούς εγωισμούς. Την προσωπική «δικαίωση». Το εγώ πάνω από το εμείς. Τοξικότητα. Απωθητική.

    Δυστυχώς, η πόλωση & η έχθρα που καλλιεργείται εσωτερικά σε μέρος των στελεχών του -και ίσως από συγκεκριμένο κέντρο- βαίνει εις βάρος του ΚΙΝΑΛ.
    Αυτοαπομονώνεται.
    Δεν επιστρέφει κανείς στη Χ. Τρικούπη 50.
    Ο κόσμος μένει σπίτι του.
    Κι από την άλλη… η ΝΔ παραμένει αλώβητη κι ετοιμάζει αντικοινοβουλευτικό ρεσάλτο όπως με το Ποτάμι. Οι προσωπικοί εγωισμοί που λέγαμε…

    Το ΚΙΝΑΛ οδηγείται στην ανυπαρξία. Είχε ευκαιρίες, τις έχασε.

    Και για όσους μοιρολατρούν και κλαίγονται με τα γνωστά «ααα μας είπαν αυτά τότε… ααα μας έκαναν εκείνα και τ’ άλλα οι ΣΥΡΙΖΑίοι», να υποθέσουμε ότι είναι η… «μετριοπάθεια του Κέντρου» που τόοοοσο ευαγγελίζεστε? χαχαχαχα μανιπιουλέισον της βάσης στα καλύτερά του… ήσασταν και ΠΑΣΟΚ κάποτε. Αστεία πράγματα…

    Η ανασυγκρότηση της Παράταξης θα γίνει από τα κάτω.

  3. nikos 10:44 07/07/2020

    stin pira o syriza….dex ksexname tis platies ,aftoi mazoi me toy nazi kai ti nea dimokratia.oi andimnimoniakoi pou feran meta 5 fores pio diskola mnimonia…! oloi tous kolotoumbes!

  4. οκ 10:09 07/07/2020

    έπρεπε να είχε γίνει ήδη – ο σύριζα δεν έχει καμία σχέση με την κεντροαριστερά κι το σοσιαλισμό…

    νερό να ζητήσει ο τσίπρας, το πασόκ πρέπει να του αρνηθεί

    να πάει φυλακή αυτός κι ο παππάς κι μετά συζητάμε

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.