Neo

Χρέος του πολιτισμένου κόσμου να αντιδράσει...

Ποιο ακριβώς είναι το ‘καθεστώς Ερντογάν’ το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, θυμίζει ο Γιώργος Πεταλωτής, καλώντας τον πολιτισμένο κόσμο να αντιδράσει.

«Το καθεστώς Ερντογάν αναπνέει με τον αυταρχισμό. Φυλακίζει συγγραφείς, βουλευτές, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς, κλείνει εφημερίδες, εκδίδει δικαστικές αποφάσεις, συλλαμβάνει δικηγόρους μέσα στα Δικαστήρια, θεωρεί εχθρό κάθε διαφορετικό, που του χαλάει την κυριαρχία του ονομάζοντάς την ψευδεπίγραφα «εθνική», όπως κάνουν όλα αυτά τα καθεστώτα. Περιφρονεί βαθιά τους πολίτες του, παρεμβαίνει φανερά και μυστικά σε ξένες χώρες ως λυτρωτής διαθέτοντας τεράστια κεφαλαία τα οποία αφαιρεί από τον τουρκικό λαό», γράφει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Κατόπιν τούτων, συμπεραίνει ότι «δεν θα μπορούσε να σέβεται φυσικά ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς , την Αγία Σοφία, γιατί όλα είναι ‘δικά του’ , χωρίς αμφισβήτηση», όπως λέει. Για αυτό και μιλά για χρέος του πολιτισμένου κόσμου, δυτικού κι ανατολικού, να αντιδράσει...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Άριστα για λέει ο εντιμότατος πρώην υπουργός , αλλά μια τάξης Ελλήνων πολιτών δεν είναι σε θέση να διακρίνει ότι μπορεί αν θέλει να Εναντιωθεί στις πολιτικές απειλές που δέχεται από το σημερινό καθεστώς της τουρκικής διακυβέρνησης .
    Βλέπει ακόμη Όμως τα τουρκικά σήριαλ που του προσφέρουν τα ελληνικά “καλοκάναλα “ ;
    Λέτε να είναι οι παλιοί αγανακτησμενοι που συναντήσαμε τότε στο Σύνταγμα ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.