Neo

Δούρου στηρίζει Παππά και αντεπιτίθεται

Η αλήθεια είναι ότι ουδέν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κράτησε αποστάσεις από τον Νίκο Παππά, τουλάχιστον από την ώρα που ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όσα ακούγονται στο ηχητικό Μιωνή και αφότου ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε τους πάντες ότι δέχεται επίθεση συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, από το πώς υπερασπίζεται κανείς τον πρώην υπουργό, καταλαβαίνει αν απλώς επαναλαμβάνει την «γραμμή» με απρόθυμο τρόπο ή αν όντως στηρίζει τον Νίκο Παππά. Η Ρένα Δούρου, λοιπόν, που αν μη τι άλλο έχει στοχοποιηθεί όσο κανένα άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.

Μιλώντας χθες στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontranews» και στον Χρήστο Κυμπιζή, η υπεύθυνη εκ μέρους της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή υπερασπίστηκε με θέρμη τον Νίκο Παππά: «Να θυμίσω ότι ο Νίκος Παππάς ανέλαβε με παρρησία την πολιτική ευθύνη για “λάθη ύφους και ουσίας” όπως είπε. Να θυμίσω ότι συζητήσαμε εξαντλητικά το θέμα σε όλα τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Να θυμίσω ότι δεν έγινε το ίδιο σχετικά με πρόσφατες αποκαλύψεις σε βάρος στελεχών της ΝΔ. Από εκεί και πέρα η στοχοποίηση του Παππά δεν έχει να κάνει με δικαιοσύνη αλλά με πούρο πολιτικό ρεβανσισμό, εκείνων που θεωρούν εαυτούς τους νόμιμους και μόνιμους διαχειριστές της εξουσίας. Εκείνων που θεωρούν τη διακυβέρνηση τσιφλίκι τους. Εκείνων που χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να αποτρέψουν νέο “ατύχημα”. Να μην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η Αριστερά στην εξουσία. Εκείνων που, αφού απέτυχαν να μας κάνουν αριστερή παρένθεση στην εξουσία, προσπαθούν τώρα με κάθε μέσο, να στριμώξουν στη γωνία τους δημοκράτες και προοδευτικούς. Να γυρίσουν το χρόνο στη δεκαετία του ‘50», επισήμανε χαρακτηριστικά η τέως περιφερειάρχης.

Μάλιστα, ερωτηθείσα αν «βλέπει» σχέδιο στοχοποίησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει μία αμιγώς πολιτική διάσταση του θέματος: «Δεν πρόκειται για στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της ίδιας της Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πυροβολεί τα πόδια του. Εξηγούμαι. Το πραγματικό πρόβλημα του τόπου είναι ότι σήμερα, με ανοικτά τα μέτωπα της πανδημίας, της ύφεσης, της κατάρρευσης του τουρισμού, η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει. Αντί να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία, οικοδομεί ένα παράλληλο σύμπαν, αυτό του σύγχρονου Μωϋσή - Μητσοτάκη. Κατασκευάζει εχθρούς στο πρόσωπο των πολιτικών της αντιπάλων, ενώ εγκαταλείπει στην τύχη τους πολίτες που χάνουν τη δουλειά τους, βλέπουν τους μισθούς τους να συρρικνώνονται, δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει. Δημιουργεί ψεύτικα διλήμματα του τύπου ανάπτυξη ή περιβάλλον. Κατασπαταλά δημόσιο χρήμα για μετακλητούς και συμβούλους, κτίζοντας το γαλάζιο κράτος. Χρηματοδοτεί από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών τα φιλικά της ΜΜΕ. Και το χειρότερο: μετατρέπει την πολιτική ζωή σε δικαστική αίθουσα, προσβάλλοντας και τη δικαιοσύνη και την πολιτική. Απαξιώνοντας το πολιτικό σύστημα καθώς δημιουργείται ένας τοξικός φαύλος κύκλος “αποκαλύψεων” που τροφοδοτείται από εξωθεσμικούς παράγοντες», επισημαίνει η Ρένα Δούρου, για να καταλήξει ως εξής: « Το αποτέλεσμα είναι να μετατρέπεται η πολιτική σε... παραπολιτική! Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της Πολιτικής και της Δημοκρατίας. Και την ευθύνη τη φέρει ακέραια ο κ. Μητσοτάκης».

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 6:23 15/10/2020

    Τα ίδια σκατά με τον Παπά είναι και η Ρλενα πίπ@ Δούρου. Φασιστόμουτρα και οι δυό τους.

  2. Η Ξεφτίλα Θυλικου γένους..
    Μιλάει για Δημοκρατία..Αυτή που το 10 έκανε παρέα με την Χρυσή Αυγή.. Στις πλατιές.. Φωνάζοντας να καεί το μπου….
    Η Βουλή..

  3. Ε.Στ. 7:59 21/07/2020

    Σταματήστε πια την εργολαβία που έχετε αναλάβει με τη Δούρου. Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν σας τιμά και επιπλέον προσβάλει κι εμάς;

  4. Λέει η Δούρου στον Παππά : κρατά με να σε κρατώ ν ‘Ανέβουμε Τον γκρεμό .
    Και ακούγεται η φωνή του Τσίπρα : εμένα που θα παρατήσετε τώρα που χρειάζομαι να μεταφέρω τις ευθύνες μου για την ΠΓΑ κατάντια ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.