ΕΛΛΑΔΑ
Εργαζόμενοι στο δημόσιο αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει»

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία και φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις.
Εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια ύστερα από κάλεσμα των: Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΣΕΑΔΑ), Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Πειραιά, Κορυδαλλού, Καισαριανής, Πετρούπολης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Hλιούπολης, Ιλίου, ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Ζωγράφου, Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη».
Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες, αφού συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή, πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι. Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας.
«Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “ εγκληματικό” και “ επικίνδυνο”», αναφέρει μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, καλώντας σε νέο συλλαλητήριο αύριο στην Πλατεία Κλαυθμώνος από κοινού με το ΕΚΑ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησαν στα Προπύλαια, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στον τομέα του Δημοσίου. Οι συγκεντρωμένοι, που κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», κατήγγειλαν το «νομοσχέδιο-έκτρωμα» -όπως το χαρακτηρίζουν- απαιτώντας την απόσυρσή του, καθώς, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρεί να βάλει στο “ γύψο” τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού». Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση του ΚΙΝΑΛ που ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.
Παράλληλα, οι διαδηλωτές κάλεσαν σε συμμετοχή σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία στις 8.00 μμ στο Σύνταγμα. «Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!» τονίζει το ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...