ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ

ΗΠΑ: Διαδηλωτές γκρέμισαν άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου στη Βαλτιμόρη!

Διαδηλωτές στη Βαλτιμόρη, κοντά στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, γκρέμισαν άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, το έσυραν στο λιμάνι της πόλης και το πέταξαν στο νερό, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη θέαμα με πυροτεχνήματα για την 4η Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Baltimore Sun», καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ρατσισμό, στη φτώχεια, στην κοινωνική αδικία και στο χάσμα πλούτου - φτώχειας που ολοένα διευρύνεται.

Η λαϊκή διαμαρτυρία ξέσπασε για ακόμη μια φορά και σε αγάλματα δουλεμπόρων και άλλων «επιφανών», λαομίσητα σύμβολα της πιο άγριας εκμετάλλευσης σε προηγούμενες εποχές, που τιμώνται από τη σύγχρονη άρχουσα τάξη, άλλοι ως «ευεργέτες», άλλοι ως «πρότυπα» και άλλοι ως πρωτοπόροι στην εδραίωση της εξουσίας της.

Το συγκεκριμένο άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, είχε τοποθετηθεί στις 9 Οκτωβρίου του 1984 και στην τελετή τοποθέτησης είχε μιλήσει ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν.

Σε ομιλία του αργά χθες στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα παλέψει για να προστατεύσει τον αμερικανικό «τρόπο ζωής» που ξεκίνησε όταν ο Κολόμβος «ανακάλυψε την Αμερική». «Μαζί θα πολεμήσουμε για το αμερικανικό όνειρο και θα υπερασπιστούμε, θα προστατεύσουμε και θα διατηρήσουμε τον αμερικανικό τρόπο ζωής, που ξεκίνησε το 1492 όταν ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική», είπε ο Τραμπ. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε ένα θυμωμένο όχλο να γκρεμίσει τα αγάλματά μας, να διαγράψει την Ιστορία μας, να κάνει κατήχηση στα παιδιά μας ή να ποδοπατήσει τις ελευθερίες μας», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.