ΚΟΣΜΟΣ

Καλά όλοι οι επιβάτες

Κίνα: Ράγισε το παράθυρο του κόκπιτ σε Βοeing 737 στον αέρα!

Στιγμές τρόμου έζησαν οι 178 επιβάτες ενός αεροσκάφους Boeing 737, όταν ράγισε το παράθυρο του κόκπιτ κι έκανε βουτιά 18.300 ποδιών μέσα σε έξι λεπτά! Σ’ ένα περιστατικό που θυμίζει εκείνο του περασμένου Φεβρουαρίου μ’ ένα άλλο Boeing στη Μόσχα το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Κίνα καθώς το ηλεκτρικά θερμαινόμενο παράθυρο του πιλοτηρίου άρχισε να πετά σπίθες και μετά ράγισε ξαφνικά.

Ο κυβερνήτης της πτήσης 6558 της κινεζικής Ruili Airlines ανέφερε το πρόβλημα μόλις μισή ώρα μετά την απογείωση. Σε εικόνες που πιστεύεται ότι είναι από το κόκπιτ του αεροσκάφους διακρίνονται μεγάλες ρωγμές στην αριστερή γωνία του παραθύρου.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Σιάν με προορισμό την Κουμίνγκ, αλλά όταν εμφανίστηκε η ρωγμή οι πιλότοι αποφάσισαν να μεταβούν στο διεθνές αεροδρόμιο Chongqing Jiangbei στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου και προσγειώθηκε το Boeing στις 11:35 τοπική ώρα αφού προηγουμένως κατέβηκε 18.300 πόδια (5.578 μ.) μέσα σε μόλις έξι λεπτά με αποτέλεσμα να γεμίσει ο διάδρομος με αντικείμενα των επιβατών και κουτιά με τρόφιμα.

Ευτυχώς όλοι οι επιβάτες είναι σώοι και συνέχισαν το ταξίδι με άλλο αεροσκάφος, ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του προβλήματος στο παράθυρο του Boeing.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.