ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κυβερνητικό δημοκρατικό έλλειμμα

Είναι σαφές ότι υπάρχει δημοκρατικό έλλειμμα σε ότι αφορά την διακυβέρνηση της χώρας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή τείνει να λάβει αυταρχικά και αντιδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αδιαφορώντας για την τήρηση του Συντάγματος και ασκώντας καταχρηστικά τις εξουσίες της.

Ας θυμηθούμε ορισμένα γεγονότα:

-Η κυβέρνηση παραβίασε την Συνταγματική πρόβλεψη για την ελευθερία του συνέρχεσθαι με το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Δυστυχώς σε αυτό θλιβερή ουρά αποτέλεσε και το ΚΙΝΑΛ.

-Αγνοεί τους νόμους για τα τυπικά προσόντα όσων διορίζονται σε κορυφαίες θέσεις. Χαρακτηριστική (και όχι μόνη) είναι η περίπτωση του γενικού γραμματέα Τουρισμού κ. Λούλη ο οποίος στερείται του πανεπιστημιακού τίτλου που απαιτείται. Θυμίζουμε επίσης τον διευθυντή της ΕΥΠ κ. Κοντολέων ο οποίος προσκόμισε ένα πτυχίο για μουσικές σπουδές... Βέβαια εκ των υστέρων ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία αλλάζουν τα απαραίτητα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα για τον διοικητή της ΕΥΠ...

-Παρεμβαίνει ωμά στη δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης απείλησε με φυλάκιση την εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη επειδή τολμά να τον ελέγχει για το σκάνδαλο Novartis... Τα όσα ακολούθησαν δεν μας εκπλήσσουν. Επιπλέον ο πρώην διευθυντής του ΣΕΒ και σήμερα πρωθυπουργικός σύμβουλος κ. Άκης Σκέρτσος παρενέβη σε εν εξελίξει δίκη σχολιάζοντας την αγόρευση της εισαγγελέως για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, λέγοντας ότι “τα δικαστήρια δεν είναι λαϊκή απογευματινή"...

-Η Κυβέρνηση έχει απλώσει και ένα πέπλο προστασίας σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε βίαιη ενέργεια των ανδρών της ΕΛΑΣ.  Ο Δημήτρης Ινδαρές ο οποίος εδάρη μαζί με όλη του την οικογένεια μέσα στο σπίτι του είναι η πιο γνωστή περίπτωση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  Άγγελος Γκόγκογλου χαρακτηρίστηκε κουκουλοφόρος, ενώ τραγική ήταν η κατάληξη του 26χρονου Βασίλη Μάγγου ο οποίος ένα μήνα πριν πεθάνει από πνευμονικό οίδημα, είχε δαρεί ανηλεώς από 10 πάνοπλους άνδρες της αστυνομίας. Δεκάδες είναι τα κρούσματα βίας που έχουν καταγγελθεί, αλλά ο αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης “περί άλλων τυρβάζει”...

-Χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για να εξυπηρετήσει τις κομματικές της επιδιώξεις. Η υπόθεση με την “λίστα Πέτσα” για τα 20 εκ ευρώ που δόθηκαν με αδιαφανείς όρους και διαδικασίες σε επιλεγμένα ΜΜΕ, αλλά και η υπόθεση με τα “σκόϊλ Ελικικού” είναι χαρακτηριστικές.

-Διορίζει πέρα και έξω από κάθε όριο “τα δικά της παιδιά”... Πρόσφατη είναι η απόφαση με την οποία 28 μετακλητοί υπάλληλοι προσλαμβάνονται εκτός διαδικασιών του ΑΣΕΠ σε οργανικές θέσεις της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Πολίτη. Συνολικά έχουν διοριστεί περίπου διπλάσιοι από όσους είχαν διοριστεί επί ΣΥΡΙΖΑ!

Συνολικά η κυβέρνηση κινείται ως “οικογενειακή ιδιοκτήτρια της χώρας”. Οικοδομεί ένα στενά κομματικό κράτος, ασκεί βία ενάντια σε όποιον διαμαρτύρεται, παρεμβαίνει ωμά στη δικαιοσύνη, καταλύει κάθε έννοια ευνομούμενου κράτους.

Απλά να γνωρίζουν στην κυβέρνηση ότι η προστασία τους από τα ΜΜΕ, δεν είναι αρκετή. Δεν μπορούν συνεχώς να τα κρύβουν όλα. Οι Έλληνες πολίτες και η νεολαία ενημερώνονται και ήδη αντιδρούν. Και είναι δεδομένο ότι αυτή η αντίδραση θα κλιμακωθεί...

* Ο Γιάννης Μπαλάφας είναι βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Β΄Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην  υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.