ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά

«Να αντιδράσει όλος ο πολιτισμένος κόσμος για να αλλάξει η προσβλητική απόφαση Ερντογάν»

«Όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, οφείλει να αντιδράσει τώρα ώστε να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη απόφαση, που είναι και προσβλητική και προκλητική από την πλευρά του κ. Ερντογάν», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή, αναφερόμενη στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί εδώ στη Θράκη έχουμε ένα παγκόσμιο παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Αυτό που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη γειτονική μας Τουρκία και ιδιαίτερα μάλιστα μετά από την τελευταία ενέργεια για την Αγιά Σοφιά, που είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού, που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα», πρόσθεσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Γεννηματά και στην Κομοτηνή στην οποία βρίσκεται αυτές τις ώρες στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στην Βόρεια Ελλάδα, μίλησε για την οικονομική κρίση,αλλά και για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όπως υποστήριξε, «η κυβέρνηση στη δεύτερη φάση της πανδημίας έδωσε το μήνυμα και το σήμα της χαλάρωσης, στη συνέχεια πήρε αποφάσεις να κλείσει διόδους χωρίς κανένα σχεδιασμό και άνοιξε μία δίοδο προς τη χώρα, χωρίς να έχει προαπαιτούμενο να υπάρξει υγειονομικό πρωτόκολλο και συγκεκριμένες απαιτήσεις για όσους εισέρχονται στον τόπο. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε και νέα κρούσματα, να υπάρχει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και επιπτώσεις στην περιοχή, πέρα από τις αρχικές. Και βεβαίως, τώρα τρέχει και δεν φτάνει να επιβάλλει εκ των υστέρων υγειονομικά μέτρα».

Τοποθετήθηκε εναντίον ενός νέου lock-down, τονίζοντας μάλιστα, «ούτε γενικό, ούτε τοπικό». Το ΚΙΝΑΛ, είπε η κ. Γεννηματά προτείνει από την αρχή της κρισης «να υπάρξουν υγειονομικά πρωτόκολλα, διμερείς συμφωνίες, να είναι υποχρεωτική η αρνητική απόδειξη εξέτασης στον κορωνοϊό πριν μπουν οι τουρίστες στη χώρα και βεβαίως κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πολλά τεστ, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν το πρόβλημα εγκαίρως, να γίνεται σοβαρή και αξιόπιστη ιχνηλάτηση και άρα περιορισμός των κρουσμάτων, που είναι και το ζητούμενο για όλους μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.