Neo

Ο δήμαρχος τρώει ξύλο, αλλά... δεν έχει πρόβλημα

«Για να αλλάξει η Αθήνα, πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος». Με τη φράση αυτή, ο Κώστας Μπακογιάννης έδειξε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open, πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να επωμιστεί το πολιτικό κόστος για τις αλλαγές στην πρωτεύουσα που αφορούν στον Μεγάλο Περίπατο.

Παράλληλα, απαντώντας στις καταγγελίες πως οι παρεμβάσεις με τις ζαρντινιέρες είναι εξαιρετικά ακαλαίσθητες, ο πρώτος δημότης της πρωτεύουσας υποσχέθηκε ότι αυτές δεν είναι... μόνιμες: «Εφαρμόζουμε σύγχρονη μεθοδολογία για την Αθήνα που λέει ότι πριν προχωρήσεις σε μόνιμα έργα, οφείλεις να δοκιμάσεις το μοντέλο και να θέσεις το έργο σε διαβούλευση στην πράξη», είπε, για να προσθέσει ότι τόσο την Πανεπιστημίου όσο και αλλού, «στόχος είναι να γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο για να αλλάξει όλη η εικόνα της λεωφόρου. Μέχρι να φτάσουμε εκεί κάνουμε προσωρινές παρεμβάσεις, όχι τίποτα μόνιμο».

Παράλληλα, εξήρε την «προσαρμοστικότητα» των πολιτών, λέγοντας ότι ενώ συνήθως χρειάζονται 3 με 6 μήνες για να ομαλοποιηθεί η κίνηση όταν γίνονται συγκοινωνιακές αλλαγές, στην περίπτωση του Μεγάλου Περιπάτου έχει ήδη εξομαλυνθεί η κατάσταση. Αν δεν έχεις άγχος να πας στη δουλειά σου το πρωί και να χτυπήσεις κάρτα, τότε μπορείς να το βλέπεις κι έτσι...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.