ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου

«Ο λαός θα ακυρώσει στην πράξη το νομοσχέδιο που περιορίζει τις διαδηλώσεις»

Η Πανελλήνια Ένωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), σε σχόλιό της για το κυβερνητικό νομοσχέδιο που περιορίζει/απαγορεύει τις διαδηλώσεις, αναφέρει πως «στοχεύει στη φίμωση των εργαζόμενων, στον περιορισμό της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του λαού, στην επιβολή τήρησης σιγής νεκροταφείου».

«Ο λαός θα ακυρώσει στην πράξη το κατάπτυστο νομοσχέδιο», τονίζει και προσθέτει: «Το αντιδραστικό νομοσχέδιο συκοφαντεί τους λαϊκούς αγώνες, δίνει το δικαίωμα σε αστυνομικές αρχές να περιορίζουν ή και να απαγορεύουν διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές ανάγοντας σε ιδιώνυμο αδίκημα την ανυπακοή στην απαγόρευση διαδηλώσεων».

Υπογραμμίζει ότι «οι Μακρονησιώτες, μέλη της ΠΕΚΑΜ, που "δεν συμμορφώθηκαν προς τας υποδείξεις" τις δύσκολες εποχές της κράτησής τους στα στρατόπεδα και τις φυλακές της εξορίας, που αγωνίστηκαν ενάντια σε κάθε στέρηση της ελευθερίας του λαού και των δικαιωμάτων του, συντάσσονται με το λαϊκό κίνημα και απαιτούν να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις». Η ΠΕΚΑΜ κλείνει με το στίχο του Γιάννη Ρίτσου: «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει...».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.