ΕΛΛΑΔΑ

Σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα - Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις.

Σάπες Ροδόπης: Ξέσπασε πυρκαγιά - Εκκενώθηκε οικισμός

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες στις Σάπες Ροδόπης όπου το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, ενώ λόγω της έλευσης της νύχτας σταμάτησε η συνδρομή από αέρος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το τμήμα τύπου του αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος στην Αθήνα, νωρίτερα ολοκληρώθηκε, χωρίς κανένα πρόβλημα, η εκκένωση του οικισμού παλιννοστούντων ποντίων, την οποία εισηγήθηκε ο διοικητής της πυροσβεστικής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επικεφαλής της επιχείρησης, Κώστας Δαδούδης, καθώς οι φλόγες προσέγγισαν επικίνδυνα τα πρώτα σπίτια του οικισμού, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχουν επεκταθεί σε κατοικίες.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, είναι μέτριοι προς ισχυροί και σε συνδυασμό με την ένταση της φωτιάς, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 22 οχήματα, από το σύνολο της ΠΑΜΘ, τρεις ομάδες πεζοπόρου καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.