ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κάλυψη Τσίπρα σε Παππά, η «έκρηξη» Γεροβασίλη, η σιωπή Σκουρλέτη-Τσακαλώτου

Το παρασκήνιο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Να θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε λειτουργία αντεπίθεσης επιχείρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς παρά την εμπλοκή του ονόματος του Νίκου Παππά για δεύτερη συνεχή εβδομάδα σε υπόθεση με οσμή σκανδάλου, στην Κουμουνδούρου όλοι συμφωνούν πως αν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ, τότε αυτό θα πλήξει συνολικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συν τοις άλλοις, σε αντίθεση με τους ηχογραφημένους διαλόγους του Νίκου Παππά με τον Σάμπυ Μιωνή, όπου υπήρχαν θέματα και προτάσεις που έφερναν σε δύσκολη θέση τόσο τον ίδιο τον πρώην υπουργό όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, η Κουμουνδούρου απορρίπτει ως «αβάσιμες» τις καταγγελίες του εργολάβου Καλογρίτσα. Μάλιστα, χθες, πηγές της Κουμουνδούρου, με μακροσκελή ενημέρωση αποδομούσαν λέξη προς λέξη όσα κατήγγειλε ο Καλογρίτσας, διερωτώμενες «πότε έγινε αξιόπιστος ο Καλογρίτσας για τη ΝΔ;».

Μήνυμα στήριξης

Σε κάθε περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε χθες προς όλους και όλες στον ΣΥΡΙΖΑ πως «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» αλλά και πως η «υπόθεση Καλογρίτσα» δεν πρέπει να φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέση αμυνόμενου. «Οφείλουμε να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω. Να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη μας, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απλώνοντας πέπλο πολιτικής προστασίας και στήριξης στον Νίκο Παππά.

Παππάς: «Δεν θα μου το συγχωρήσουν»

Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, παίρνοντας επί της ουσίας την σκυτάλη από τον Αλέξη Τσίπρα, υπενθύμισε προς όλους ότι ο ίδιος έχει μπει στο στόχαστρο πολλών από τότε που δρομολόγησε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. «Δεν μου συγχωρούν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες γιατί αναγκάστηκαν να πληρώσουν 400 εκατομμύρια. Για αυτό με έχουν συνέχεια στο στόχαστρο. Με ξεσκονίζουν αλλά δεν θα βρουν τίποτα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαιώνοντας τους συντρόφους του πως δεν έχει κάνει τίποτα μεμπτό, αλλά αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο να στοχοποιηθεί εκ νέου με νέα δημοσιεύματα.

Στήριξη, αλλά και σιωπή

Σημειωτέον πως η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε σε πολύ ηπιότερους τόνους από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όταν και είχαν καταγραφεί διαφωνίες για την στάση του Νίκου Παππά. Χθες, όλα τα στελέχη στήριξαν τον πρώην υπουργό, διαφοροποιούμενα μόνο στην κλίμακα της στήριξης. Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του πρώην Πρόεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, που επί της ουσίας κάλεσε τον Νίκο Παππά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όλων όσοι εμπλέκουν το όνομά του σε δύσοσμες υποθέσεις, όπως ο επιχειρηματίας Μιωνής και ο εργολάβος Καλογρίτσας. Να περάσει στην αντεπίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και ο Παύλος Πολάκης, ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας επέμεινε πως το κόμμα του «δεν πρέπει να πέφτει στην παγίδα της σκανδαλολογίας». Να «διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού» το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς ζήτησε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ενώ συζητήθηκε το γεγονός ότι τόσο ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης όσο και ο τομεάρχης Οικονομικών και άτυπος επικεφαλής των «53», Ευκλείδης Τσακαλώτος επέλεξαν να μην τοποθετηθούν, καίτοι παρόντες. Απών για σοβαρούς λόγους υγείας ήταν ο Νίκος Φίλης.

Μήνυμα Γεροβασίλη

Σημειωτέον, πάντως, ότι το μήνυμα Τσίπρα επιχείρησε να «απλώσει» η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, που ζήτησε από όλους και όλες να μην φεισθούν στήριξης προς τον Νίκο Παππά. «Εάν χτυπούν έναν μας, χτυπούν όλους μας», είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι «σήμερα ο Παππάς, αύριο κάποιος άλλος».
Εξάλλου, με δεδομένη την οικονομική κρίση που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα δόντια της και τον χειμώνα που προμηνύεται βαρύς κι ασήκωτος, στην Κουμουνδούρου αρκετοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την σκανδαλολογία και την λάσπη για να διασφαλίσει ότι, στα δύσκολα που έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι δυνατός, αλλά αποδυναμωμένος και διαρκώς απολογούμενος. Μάλιστα, ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό real, περιέγραψε ένα «σχέδιο περιορισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, παραλληλίζοντάς το με τους σχεδιασμούς περί «αριστερής παρένθεσης» που είχαν αναπτυχθεί το 2015. «Το 2015 στήθηκε η ”αριστερή παρένθεση” και απέτυχε. Σήμερα εφαρμόζουν ένα σχέδιο περιορισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή έχουν αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει και φοβούνται ότι οι κοινωνικές συνθήκες σύντομα θα τον καταστήσουν αναγκαίο να κυβερνήσει ξανά τη χώρα. Προσπαθούν λοιπόν, εκ νέου, με κάθε μέσο, να αποτρέψουν την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ», εκτίμησε ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΞΕΡΡΑΓΗ Η ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ???
    === ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΣΥΡΙΖΑ ???
    === ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ, ΝΑ ΜΑΣ
    ΔΩΣΕΙ ΓΡΑΜΜΗ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ……. ΜΗ ΜΑΣ
    ΑΦΗΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΚΘΕΤΟΥΣ ……………

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.