ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Έντονα φαινόμενα από την κακοκαιρία «Θάλεια» μέχρι το απόγευμα

Πότε αναμένεται να υποχωρήσει η κακοκαιρία. Ποιες περιοχές θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο. Αναλυτική πρόγνωση ανά πόλη...

Την Κυριακή άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική άστατος θα είναι ο καιρός και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πιο ισχυρές, ώσπου το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά τα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται να αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες ,με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες, είναι πιθανό να είναι κατά τόπους πιο ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανόν να είναι κατά τόπους πιο ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα πιο ισχυρά τις πρωινές ώρες ενώ από το απόγευμα θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα βόρεια ωστόσο θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες που σταδιακά έως το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Δευτέρας

Την Δευτέρα 10 Αυγούστου αίθριος θα είναι ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ τοπικοί όμβροι θα αναπτυχθούν στα ορεινά, ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.