ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή κριτική σε κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: «Το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ για τη χώρα, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς»

«Ψηφίσαμε τις συμφωνίες, γιατί για εμάς είναι αυτονόητο ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι αδιανόητο να σπάσουμε το εσωτερικό μέτωπο. Εμείς είμαστε εδώ για τη χώρα, βάζουμε πλάτη για τη χώρα, δεν βάζουμε το κεφάλι στην άμμο, δεν λειτουργούμε με μικροκομματικούς υπολογισμούς», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, οριοθετώντας με τον τρόπο αυτό τη θέση του Κινήματος Αλλαγής από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επέκρινε έντονα την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «επέλεξε να ψηφίζει "παρών" και μάλιστα να ζητήσει και ονομαστική ψηφοφορία» και διεύρυνε την αυστηρή κριτική της προς τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως καλλιεργούν τον διχασμό. «Αυτό είναι το τεχνικό δίπολο Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, το να σκέφτεται ο καθένας το κόμμα του και όχι τη χώρα και τον ελληνικό λαό. Θεωρούν ότι έτσι θα ενισχύσουν τις δυνάμεις τους. Την ώρα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε την προκλητικότητα της Τουρκίας, χρειάζεται εσωτερικό αρραγές μέτωπο και εθνική στρατηγική και όχι αναβίωση του διχασμού», υποστήριξε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με τις συνεχείς προκλήσεις επιθετικότητας της Τουρκίας στο Αιγαίο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επισήμανε ότι «δεν είναι απειλή μόνο για τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά και για την Ευρώπη. Για αυτό εδώ και περίπου ένα χρόνο είχα πει στον κ. Μητσοτάκη ότι πρέπει να χαράξουμε εθνική γραμμή, σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Και στο επίπεδο της ΕΕ ήταν και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να έχει πιέσει αποτελεσματικά για κυρώσεις προς την Τουρκία που θα έπρεπε να έχουν ανακοινωθεί από καιρό. Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από κυρώσεις όχι από δηλώσεις. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί να αντιδράσει και η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί».

Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυστηρή στη κριτική που άσκησε στη κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου σημείωσε πως «έδωσε το μήνυμα της λήξης, ενώ ήταν ολοφάνερο ότι δεν είχαμε τελειώσει με την πανδημία. Υπάρχει, επίσης, σοβαρό κενό στην ενίσχυση του ΕΣΥ. Δεν αξιοποιούνται οι χορηγίες, δεν προχωρούν μόνιμες προσλήψεις και οι συμβασιούχοι που προσλαμβάνονται κανείς δεν ξέρει που έχουν πάει. Ρωτάμε διαρκώς και δεν παίρνουμε απαντήσεις. Τα κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας δεν έχουν ακόμα αναπτυχθεί και δεν λειτουργούν όπως και όπου θα έπρεπε. Αντί να κάνουν τεστ και ιχνηλάτηση στα νησιά, γίνονται μόνο για το θεαθήναι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά, αφού θα έχει διαδοθεί ο ιός στο καράβι και στη συνέχεια στα μέσα μεταφοράς που ο κόσμος εξακολουθεί να συνωστίζεται».

Πυρά εξαπέλυσε και για το άνοιγμα των σχολείων λέγοντας χαρακτηριστικά: «....η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το μεσοδιάστημα από τον Ιούνιο για να ετοιμάσει ένα σχέδιο για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Και να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από τις δήθεν εισηγήσεις των ειδικών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.