ΚΟΣΜΟΣ

Οργή και νέες συγκεντρώσεις για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας

ΗΠΑ: Αστυνομικοί πυροβόλησαν πισώπλατα Αφροαμερικανό στο Ουισκόνσιν

Νέο απάνθρωπο περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε στις ΗΠΑ, το οποίο ήδη έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, όταν άοπλος Αφροαμερικανός πυροβολήθηκε πισώπλατα από αστυνομικούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 17:00 (τοπική ώρα) στην πόλη Κενόουσα, του Ουινσκόνσιν όταν αστυνομικοί κλήθηκαν για «ενδοοικογενειακό συμβάν». Το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο από αστυνομικούς, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης.

Βίντεο που «ανέβηκε» σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και επικαλούνται μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ απεικονίζει τον άνδρα καθώς βαδίζει προς το αυτοκίνητό του, ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον πιάνει από τη φανέλα που φοράει και τον πυροβολεί στην πλάτη επανειλημμένα –ακούγονται τουλάχιστον επτά εκπυρσοκροτήσεις– αφού ανοίγει την πόρτα του οδηγού.

Ο Αφροαμερικανός άνδρας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά της αστυνομίας.

Δεν δίνεται καμία εξήγηση από την αστυνομία για το τι οδήγησε τον αστυνομικό να πυροβολήσει τον άνδρα. Για το επεισόδιο θα διενεργηθεί έρευνα από το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης, κατά την ανακοίνωση.

Σχεδόν αμέσως μετά το συμβάν, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον τόπο του συμβάντος η οποία μετατράπηκε σε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης, ενάντια στην αστυνομική βία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.