ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει την επιθετικότητα το Ισραήλ

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε Λίβανο και Λωρίδα της Γάζας

Μία ημέρα μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο Ισράηλ, το Τελ Αβίβ κλιμακώνει την επιθετικότητά του, βομβαρδίζοντας τον Λίβανο και την Λωρίδα της Γάζας.

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες θέσεις της οργάνωσης «Χεζμπολάχ» του Λιβάνου, γνωστοποίησε ο ισραηλινός στρατός. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μανάρ του Λιβάνου, μετέδωσε επικαλούμενο ανταποκριτή του στην περιοχή, ότι ο ισραηλινός στρατός βάλλει οβίδες φωσφόρου εναντίον περιοχών στη λιβανέζικη πλευρά των συνόρων.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός συνέστησε στους κατοίκους της Άνω Γαλιλαίας, κοντά στα σύνορα, να παραμείνουν στα σπίτια τους και κοντά σε καταφύγια, κάνοντας λόγο για ένα «συμβάν» στα σύνορα με τον Λίβανο το βράδυ της Τρίτης.

Κάτοικοι στον νότιο Λίβανο μίλησαν για δεκάδες φωτιστικές φωτοβολίδες στις περιοχές των χωρών Μαΐς αλ Τζάμπαλ και Χούλα και βολές του πυροβολικού.

Είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες ο θάνατος στελέχους της «Χεζμπολάχ» σε ισραηλινή επίθεση στη Συρία, ενώ νωρίς το πρωί ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «απάντηση» σε πυρά από το έδαφος του Λιβάνου.

Παράλληλα, το ισραηλινό γενικό επιτελείο γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβαρδίστηκαν επίσης θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζοντας τις καθημερινές επιδρομές κατά του Παλαιστινιακού λαού στην περικυκλωμένη Λωρίδα. Με την Τσαχάλ να ισχυρίζεται ότι απαντά στην χρήση εμπρηστικών μπαλονιών. Ο ισραηλινός πρόεδρος Ρεουβέν Ρίβλιν διεμήνυσε στη Χαμάς αυτή την εβδομάδα ότι «αν θέλει πόλεμο, θα έχει πόλεμο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.