ΕΛΛΑΔΑ

Κανένας νέος θάνατος - 206 τα θύματα στη χώρα

Κορωνοϊός: Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων - 110 νέα στην Ελλάδα!

Νέα «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την σημερινή, 1/8, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 110 κρούσματα, εκ των οποίων εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σημειώνεται ότι ένα βήμα πριν το lockdown είναι η Καβάλα καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε 24 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Αυτά προέκυψαν μετά από στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε κλιμάκιο του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή Καβάλας-Παγγαίου. Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, ο «συναγερμός» σήμανε όταν βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι σε βιομηχανία της περιοχής. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ. Τα αποτελέσματα των τεστ «έδειξαν» 24 κρούσματα, όλοι σχεδόν ασυμπτωματικοί.

Υγειονομικές βόμβες οι γάμοι σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Την ίδια στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από το γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη, καθώς θετικοί είναι ο γαμπρός, η νύφη και άλλα 19 άτομα.

Τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης έχουν προς εξέταση 200 δείγματα ύποπτα για κοροναϊό, τα οποία όμως δεν αφορούν στο σύνολό τους τον γάμο, όπως μεταδίδει το skai.gr

H εκκλησία όπου τελέστηκε ο γάμος στη δυτική Θεσσαλονίκη είναι ανοιχτός υπαίθριος χώρος, ωστόσο, περίπου 40 από τους καλεσμένους μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του ναού γιατί μετά τον γάμο το ζευγάρι έκανε και τη βάπτιση του παιδιού του.

Τέλος, στις Σέρρες εντοπίστηκαν 3 κρούσματα κορωνοϊού μετά από γαμήλιο γλέντι την περασμένη Κυριακή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.