Μεσογειακή σαλάτα με σύκα και μοτσαρέλα
Μία εξαιρετική συνταγή για μεσογειακή σαλάτα με σύκα και μοτσαρέλα.
Υλικά
- 200 γρ φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα
- 6 σύκα, κομμένα στα 4
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 125 γρ μοτσαρέλα, στραγγισμένη και χοντροκομμένη
- 50 γρ φουντούκια, ψημένα και τεμαχισμένα
- λίγα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
- 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα φασολάκια για 2-3 λεπτά.
Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
Απλώνουμε σε μια πιατέλα.
Προσθέτουμε τα σύκα, το κρεμμύδι, τη μοτσαρέλα, τα φουντούκια και το βασιλικό.
Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα βαζάκι, που κλείνει καλά, βάζουμε το βαλσάμικο, τη μαρμελάδα σύκο, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, αν θέλουμε.
Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/