ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μεσογειακή σαλάτα με σύκα και μοτσαρέλα

Μία εξαιρετική συνταγή για μεσογειακή σαλάτα με σύκα και μοτσαρέλα.

Υλικά

  • 200 γρ φασολάκια, καθαρισμένα και κομμένα
  • 6 σύκα, κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 125 γρ μοτσαρέλα, στραγγισμένη και χοντροκομμένη
  • 50 γρ φουντούκια, ψημένα και τεμαχισμένα
  • λίγα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα φασολάκια για 2-3 λεπτά.

Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Απλώνουμε σε μια πιατέλα.

Προσθέτουμε τα σύκα, το κρεμμύδι, τη μοτσαρέλα, τα φουντούκια και το βασιλικό.

Σε ένα μικρό μπολ ή σε ένα βαζάκι, που κλείνει καλά, βάζουμε το βαλσάμικο, τη μαρμελάδα σύκο, το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, αν θέλουμε.

Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.