ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο Mega

Σκουρλέτης: Δωρεάν μάσκες και όχι πρόστιμα

«Είναι αναγκαίο να πειστεί ο κόσμος για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων» και να «να μην είμαστε αντιφατικοί στην πολιτική μας», «πρέπει να πείσουμε, όχι να τιμωρούμε, για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό», υποστήριξε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο MEGA. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποίησε τους προηγούμενους μήνες για να δημιουργηθεί ένα ισχυρό, δημόσιο σύστημα υγείας.

«Θα προτιμούσα αυτές τις μέρες, που βλέπω τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την αστυνομία να μπαίνουν μέσα στα λεωφορεία, αντί να μοιράζουν πρόστιμα να μοιράζουν δωρεάν μάσκες», είπε ο κ. Σκουρλέτης. «Φανταστείτε πόσες μάσκες θα μπορούσαμε να πάρουμε εάν είχαμε μία γλάστρα λιγότερη, από αυτές που έχει βάλει ο δήμαρχος Αθηναίων στον "Μεγάλο Περίπατο"», σχολίασε.

Σε σχέση με την οικονομία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με βάση όσα έχουν διαρρεύσει για την Επιτροπή Πισσαρίδη, εισηγείται ένα εκούσιο μνημόνιο χωρίς να είμαστε σε μνημόνια. «Η εμμονή να ιδιωτικοποιήσεις την επικουρική ασφάλιση, να ιδιωτικοποιήσεις τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού, το να αποδιαρθρώσεις πλήρως τις εργασιακές σχέσεις καταργώντας στην πράξη τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, όλα αυτά είναι βαριές, σκληρές μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες εκούσια η κυβέρνηση θέλει να υιοθετήσει μέσω της περίφημης Επιτροπής Πισσαρίδη», είπε.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τη λογική των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση» και πως, αντίθετα, «απαιτείται ένα σχέδιο, το οποίο θα προβλέπει παρεμβάσεις σε αυτό που ονομάζουμε παραγωγικό μοντέλο». Αυτό για να στηριχθεί, τόνισε, προϋποθέτει ότι δεν θα έχεις μείωση της εσωτερικής ζήτησης, αλλά θα έχεις θέσεις εργασίας εν ζωή, δεν θα έχεις απολύσεις, θα υπάρχει διαθέσιμο εισόδημα που θα στηρίζει την κατανάλωση και όλες τις αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο.

Αναφορικά με την Τουρκία είπε ότι ο διάλογος θα πρέπει να αποτελεί στοιχείο της στρατηγικής σου και να δημιουργείς τις προϋποθέσεις που θες και εσύ ως χώρα, για να εξυπηρετήσεις τελικά τα συμφέροντά σου. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «διπλωματία σημαίνει μια διαρκής προσπάθεια κινήσεων στη διεθνή "σκακιέρα", σύναψη συμμαχιών και προφανώς μια επιλογή διαλόγου, για την ειρήνη, διαλόγου για την επίλυση των ζητημάτων. Κι αυτά αποτυπώνονται σε συμφωνίες».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν παίρνω θέση για την κυβέρνηση η οποία μπορεί κάπου να έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς της , στην δεύτερη επίθεση
  του ύπουλου και αόρατου κορωνοιού.
  Ας δικαιολογηθεί η ίδια για το γιατί έριξε πολύ βάρος στα χαμένα κέρδη του τουρισμού , οι άνθρωποι του οποίου ( όπως στα ενοικιαζόμενα δωματια )ανέκαθεν φοροδιαφεύγαν και συνεχίζουν , έστω και τώρα στην κάμψη της κίνησης .
  Θέλω να επισημάνω όμως στον κ. Πάνο Σκουρλέτη και τους υπόλοιπους του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν στην Ζωή μας πριν κοντά δέκα χρόνια σαν μασκοφόροι Αριστεροι και αντιμνημονιακοί τάχα μου ! ΑΣ καταλάβουν ότι τους έχουμε παρει χαμπάρι πως δεν είναι ούτε καν Δημοκράτες .
  Τα ρουσφέτια τους , η αναξιοκρατια , οι λοβιτούρες και η Κατάχρηση της εξουσίας τους οταν έγιναν κυβέρνηση φανερώθηκαν γιατί έπεσαν οι μάσκες τους από τότε, με τις καταχρήσεις του δημοσίου χρήματος για δικές τους απολαύσεις και διορισμούς , Την φιλία τους και τις διευκολύνσεις πόρος τους δικούς τους πλούσιους …
  Έκρυψαν οι μάσκες τους εκείνοντο διάστημα ( δείτε κροασζιερες Ιδιωτικά ταξίδια Τσίπρα Με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο και με γιωτ ημετερων εφοπλιστών ,η το περιουσιολόγιο του Παπαδημουλη , Την φοροδιαφυγή Σταθάκη και των λοιπών Υπουργών ) επίσης , τα κατορθώματα του αλεξιπτωτιστή Καμμένου οταν ήταν συναιτερακι Του Τσίπρα , η την καταρράκωση της δικαιοσύνης από την νομική σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού μας Την οποία ήθελε η οικογένεια Παππα να μα σ την φουρνίσει για πάντα , ακόμη και στην κεφαλή Ανεξάρτητης Αρχής του κράτους !
  ΓΙαυτο κ. ΣΚουρλετη κάνε κρατεί στις δηλώσεις σου περί μασκών , τουλάχιστον .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.