ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή

Τσαβούσογλου: Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου μας συμφέρει

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «η Συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία, όπως κι αυτή (με την Αίγυπτο) ενισχύουν τις θέσεις μας πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα. Στο Ιόνιο δεν ξεκίνησαν την υφαλοκρηπίδα από τα νησιά»

Σε δηλώσεις προς τους Τούρκους δημοσιογράφους ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα και όχι την Αίγυπτο για τη συμφωνία καθορισμού υφαλοκρηπίδας λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα θαλάσσια σύνορα που καθορίζει το Κάιρο δεν παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας. Όμως είναι ξεκάθαρο πως ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας από την πλευρά της Ελλάδας παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης στο ethnos.gr, τόνισε πως «με την εντολή του προέδρου μας τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή».

Ο Τσαβούσογλου μίλησε για την τουρκική άποψη σχετικά με την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, «έτσι όπως φαίνεται έχουν γίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης κι αυτό ουσιαστικά ενισχύει τις θέσεις μας.

Αυτή η συμφωνία (σ.σ. Ελλάδας -Αιγύπτου) μας συμφέρει ,διότι κανένας δεν μπορεί να μας πει πως προκαλούμε ένταση. Κανένας δεν μπορεί να πει να μην πάμε στις περιοχές αυτές. Κανένας δεν μπορεί να πει οτιδήποτε στις έρευνες και γεωτρήσεις που θα κάνει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο. Και όλοι είδαν πως η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «η Συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία, όπως κι αυτή (με την Αίγυπτο) ενισχύουν τις θέσεις μας πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα. Στο Ιόνιο δεν ξεκίνησαν την υφαλοκρηπίδα από τα νησιά».
Ελλάδα Τουρκία: Πού βρίσκεται ο τουρκικός στόλος και το Oruc Reis

Ο τουρκικός στόλος έχει ήδη εξέλθει του Ακσάζ από χθες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής προς δευτέρα 10 Αυγούστου, τουρκικά πολεμικά πήγαν στην Αττάλεια και παρέλαβαν το ερευνητικό Oruc Reis και τα συνοδευτικά του πλοία.

Την ώρα του απόπλου τόσο το Oruc Reis όσο και τα συνοδευτικά του πλοία έπαψαν να εκπέμπουν σήμα εντοπισμού τους κι έτσι δεν είναι ορατά από το Marine Traffic, όπου το έβλεπαν οι περισσότεροι.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές τα ξημερώματα της Δευτέρας 10 Αυγούστου ο τουρκικός στολίσκος είχε φθάσει σε περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου, δυτικά της Κύπρου και πλέουν προς την περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Δείτε επίσης: Σε επιφυλακή όλη νύχτα το πολεμικό ναυτικό, παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις των Τούρκων

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.