ΕΛΛΑΔΑ

Οι δήμοι της Αττικής επαναφέρουν μέτρα προστασίας για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού

Η... εμπειρία από την περίοδο της καραντίνας δείχνει να αποτελεί ένα «όπλο» στα χέρια των δήμων της Αττικής, ενόψει του νέου κύματος της διασποράς του κορονοϊού και να έχει δημιουργήσει μια μορφή αυτοματοποίησης ως προς τα «αντανακλαστικά» τους γύρω από την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών. Η συγκεκριμένη περιφέρεια της χώρας εμφανίζει εδώ και ημέρες έξαρση κρουσμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει επαγρύπνηση και κινητοποίηση των Αρχών με έκτακτα μέτρα. Οι δήμοι με τη σειρά τους, προβαίνουν και αυτοί σε ειδικά μέτρα, έχοντας πλέον τη σχετική εμπειρία από τα μέτρα εκείνα που είχαν λάβει την περασμένη άνοιξη.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του ιού, σχεδόν όλοι οι δήμοι κινητοποιούν και πάλι την ψηφιακή τεχνολογία. Έτσι επαναφέρουν το μέτρο του ηλεκτρονικού ραντεβού για τις υπηρεσίες τους, όπως το Δημοτολόγιο και το Ληξιαρχείο. Σταδιακά επανέρχεται και η ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών και δικαιολογητικών, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία των αιτούντων.

Παράλληλα, οι πλατφόρμες για ηλεκτρονικές συναλλαγές και πληρωμές παραμένουν ενεργές, ώστε ένα μεγάλο μέρος των δημοτών να ακολουθεί αυτή την οδό πληρωμών, προς αποφυγή συνωστισμού στα ταμεία των δημοτικών υπηρεσιών.

Όπως είναι φυσικό, οι δήμοι της Αττικής έχουν προχωρήσει σε αναβολή ή ακόμη και ματαίωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, παραστάσεων και συναυλιών, ενώ ο δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού αναγκάστηκε να αναβάλει μέχρι νεοτέρας και την έναρξη λειτουργίας του Ανοιχτού Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

Κάποιοι δήμοι συνεχίζουν να αξιοποιούν τον διαδικτυακό τρόπο δράσεων που ανέπτυξαν κατά την περίοδο της καραντίνας και που βοηθά στην παραμονή εντός της οικίας, όπως ο δήμος Γαλατσίου που ανακοίνωσε διαδικτυακά μαθήματα σκακιού και ο δήμος Ηρακλείου μαθήματα μουσικών οργάνων και φωτογραφίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.